Pro Agro cere transparenta la negocierile privind exportul de ovine

Pro Agro cere transparenta la negocierile privind exportul de ovine


Pro Agro se dezice de activitatile intreprinse de unele asociatii care au negociat contracte de import ale Iordaniei in conditii nefavorabile oierilor, potrivit unui comunicat al federatiei, remis marti AGERPRES.

oaie4-bPro Agro se dezice de activitatile intreprinse de unele asociatii care au negociat contracte de import ale Iordaniei in conditii nefavorabile oierilor, potrivit unui comunicat al federatiei, remis marti AGERPRES.
"Federatia Nationala Pro Agro se dezice de activitatile intreprinse de unele asociatii care, cu sprijinul unor demnitari, au negociat contracte de import ale Iordaniei pentru ovine-taiere imediata, cu acceptarea unor conditii greu de indeplinit si deosebit de costisitoare pentru membrii sai. Aceasta actiune s-a derulat intr-un moment important in care expertii Autoritatii Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor au reusit sa relaxeze conditiile de certificare si sa asigure, practic, redeschiderea comertului cu Iordania", se mentioneaza in comunicat.

Ca urmare, asociatiile de profil din cadrul Pro Agro au solicitat conducerii ANSVSA reprezentarea la negocieri a tuturor organizatiilor crescatorilor si exportatorilor intr-un cadru transparent. "Pro Agro invita si trimite informari in timp util tuturor membrilor sai pentru participarea la aceste evenimente cruciale pentru activitatea de comert si recomanda si celorlalte organizatii sa faca la fel, pentru a nu se mai ajunge in situatii, precum cea prezentata anterior. Atragem atentia asupra pericolului exercitat asupra comertului cu animale vii prin actiuni de acest tip si speram ca reprezentantii institutiilor publice de profil sa gaseasca solutii de stopare a acestor incidente", se mai spune in documentul citat.



Poti fi interesat si de