Bogdan MIHAIL, SMITHFIELD: Exportul in China nu va afecta oferta pentru Romania

Bogdan MIHAIL, SMITHFIELD: Exportul in China nu va afecta oferta pentru Romania


Smithfield este prima companie producatoare de carne de porc din Romania care poate incepe, din acest an, exportul de carne congelata in China. Bogdan Mihail, presedintele Smithfield Romania a declarat in exclusivitate pentru revista INDUSTRIA CARNII.RO ca, pe termen lung, prezenta acestei companii pe piata chineza va duce la recunoasterea valorii produselor din carne romanesti.

bogdan mihaiSmithfield este prima companie producatoare de carne de porc din Romania care poate incepe, din acest an, exportul de carne congelata in China. Bogdan Mihail, presedintele Smithfield Romania a declarat in exclusivitate pentru revista INDUSTRIA CARNII.RO ca, pe termen lung, prezenta acestei companii pe piata chineza va duce la recunoasterea valorii produselor din carne romanesti.
In acelasi timp sunt create premisele ca si alti producatori de carne de porc din Romania sa poata accesa pietele asiatice.

Aprobarea inregistrarii companiei noastre ca prima firma din Romania producatoare de carne de porc autorizata sa exporte in R.P. Chineza nu va afecta oferta de carne de porc de pe piata interna, care ramane principala piata de desfacere pentru compania noastra. In acest moment, este prematur sa comunicam estimari legate de acest subiect, urmand sa putem da detalii dupa derularea primelor operatiuni de export, a declarat Bogdan Mihail.

Presedintele Smithfield Romania spune ca obtinerea autorizatiilor necesare pentru inceperea comertului pe piata chineza cu carne de porc produsa in Romania este rezultatul colaborarii la nivel guvernamental si institutional dintre autoritatile de resort din Romania si R.P. Chineza, ca urmare a aplicarii unor programe strategice stricte (supravegherea sanatatii animalelor, siguranta alimentara, biosecuritate si bunastarea animalelor, trasabilitatea carnii de porc etc).

In conformitate cu Protocolul privind exportul de carne de porc produsa in Romania catre R.P. Chineza, semnat de catre Administratia Generala pentru Controlul Calitatii, Inspectiei si Carantinei din R.P. Chineza (AQSIQ) si Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Smithfield Romania a fost inregistrata de catre Biroul National de Administrare si Supraveghere a Certificarilor din Republica Populara Chineza (CNCA) ca prima firma din Romania producatoare de carne de porc autorizata sa exporte in Republica Populara Chineza.

Capacitatile actuale de productie ne permit sa ramanem un furnizor consecvent, atat pe piata interna, cat si pe pietele externe unde suntem prezenti. Pe termen lung, prezenta companiei noastre pe piata chineza va duce la recunoasterea valorii produselor din carne romanesti, creand premisele ca si alti producatori de carne de porc din Romania sa poata accesa pietele asiatice, a precizat Bogdan Mihail.

Mai multe informatii despre activitatea Smithfield in Romania puteti afla din editia 40 a revistei INDUSTRIA CARNII.RO



Poti fi interesat si de