Oferta la carnea de porc mai mare decat cererea

Oferta la carnea de porc mai mare decat cererea


Sorin Minea, presedintele Romalimenta a declarat miercuri pentru Agerpres ca in prezent oferta la carnea de porc este mai mare decat cererea, pretul stagneaza si avantajeaza consumatorii, dar nu acelasi lucru se intampla si in cazul producatorilor sau procesatorilor de carne.

porcSorin Minea, presedintele Romalimenta a declarat miercuri pentru Agerpres ca in prezent oferta la carnea de porc este mai mare decat cererea, pretul stagneaza si avantajeaza consumatorii, dar nu acelasi lucru se intampla si in cazul producatorilor sau procesatorilor de carne.
"Importurile la carne au crescut dramatic in Romania in acest an, Polonia fiind varful de lance. Calea este ca in primul rand procesarea sa inteleaga ca drumul preparatelor din carne este altul decat cel ales de unii dintre noi. Noi am avut traditie in preparatele din carne si ar trebui sa revenim la traditie, fara aditivi. Am invatat din afara toti aditivii, toti inlocuitorii de carne, toate lucrurile acestea, produse frumos colorate, aspectuoase, si mai putina carne. Am intrat pe o piata in care suntem concurati de cei care sunt maestri. Daca ne mentinem pe piata noastra, cu produsul nostru romanesc din carne, cel adevarat, cu gusturile adevarate, cei din afara cu gusturile lor nu puteau intra pe piata noastra. O parte dintre noi au stricat piata si acum se mira. Nimeni din Romania nu livreaza pe retele de supermarketuri in toata Europa, dar in Europa polonezii si nemtii livreaza pe toata reteaua si astfel vor veni incet, incet peste noi. Parerea mea este ca Romania are sanse sa se impuna pe piata nu numai la carne, dar si la lapte, prin calitatea produsului, sa ne intoarcem la calitatea initiala a produsului romanesc cu care am putea patrunde si pe piata comunitara la ora actuala", a afirmat Sorin Minea.

Acesta a mai adaugat ca Romania ar trebui sa incurajeze productia reala si revenirea la adevaratele retete ale produselor din carne utilizate in anii 50- 60."Piata neagra la carne este de 60%. Abia asteapta cei din vest sa ne aduca produsele lor mai ieftine, mai proaste, dar frumos colorate. Trebuie sa gasim rapid solutii pentru ca produsele si preparatele noastre din carne sa fie de calitate. Sunt oameni care vor sa manance un preparat din carne, intr-adevar din carne, fara adaosuri de toate felurile", a mai precizat presedintele Romalimenta.




Poti fi interesat si de