Punct fito-sanitar deschis in Vama Stanca-Costesti

Punct fito-sanitar deschis in Vama Stanca-Costesti


Presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, Dr. Dumitru Baiculescu, a fost prezent miercuri dimineata in judetul Botosani, pentru a inaugura Punctul de Intrare rutier Stanca-Costesti.

11Presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, Dr. Dumitru Baiculescu, a fost prezent miercuri dimineata in judetul Botosani, pentru a inaugura Punctul de Intrare rutier Stanca-Costesti.

Acesta este aprobat pentru operatiuni de import si tranzit pentru transporturi cu furaje si operatiuni de import, intrare si tranzit pentru transporturi produse alimentare de origine nonanimala. La eveniment au mai participat din partea autoritatilor romane: prefectul judetului Botosani, Costica Macaleti, vicepresedintele ANSVSA, dr. Lenuta Ichim, alaturi de Dr. Mariana Terbea, director al Directiei Comert, Import, Export, Posturi de Inspectie la Frontiera, din cadrul ANSVSA.

Au fost invitati sa participe la inaugurare si reprezentanti ai autoritatilor din Republica Moldova: ministrul agriculturii si industriei alimentare al Republicii Moldova, Ion Sula, directorul general al Agentiei Nationale pentru Siguranta Alimentelor a Republicii Moldova, Iurie Carp, presedintele Raionului Riscani, primarul orasului Costesti si Seful Biroului Vamal Balti.

Estimam un trafic, potrivit datelor furnizate Biroului Vamal de Frontiera Stanca Costesti, de aproximativ 100 de camioane lunar, ce vor face obiectul operatiunilor de import-export cu produse alimentare de origine nonanimala (cereale, legume, fructe), derulate prin Punctul de Intrare Stanca Costesti. Prin deschiderea acestui Punct, agentii economici care isi derulau activitatea de import - export si transport vor scuti 260 km, a declarat Dumitru Baiculescu, presedintele ANSVSA, la ceremonia de inaugurare.

La evenimentul programat pentru ora 11 au fost invitati sa participe jurnalisti de pe ambele maluri ale Prutului, astfel incat noua cale rutiera comerciala sa fie cunoscuta de cat mai multi agenti economici cu activitate de export-import din cele doua state.



Poti fi interesat si de