Sprijin comunitar pentru sectorul carnii de porc

Sprijin comunitar pentru sectorul carnii de porc


Firmele, PFA, intreprinderile individuale si familiale vor avea acces la ajutor financiar in avans pentru depozitarea privata a carnii de porc.

pfaFirmele, PFA, intreprinderile individuale si familiale vor avea acces la ajutor financiar in avans pentru depozitarea privata a carnii de porc.
Acest ajutor se acorda, in limita sumei de 50.520 euro, persoanelor fizice autorizate, intreprinderilor individuale si intreprinderilor familiale constituite conform OUG nr. 44/2008 si/sau persoanelor juridice, platitoare de TVA denumite operatori, care indeplinesc conditiile prevazute, pentru cererile privind ajutorul financiar, pentru depozitarea privata a carnii de porc depuse in conformitate cu prevederile art.1 din Regulamentul (UE) nr. 725/2015, respectiv 9 martie - 2 mai 2015.

Metodologia de aplicare a acestor masuri, ghidul solicitantului, formularistica si procedurile de acordare a ajutorului se elaboreaza, conform prevederilor Hotararii de Guvern, de catre Agentia de Plati sI Interventie pentru Agricultura.

Actul normativ prevede categoriile de produse eligibile pentru ajutor, sumele corespunzatoare sI perioadele de depozitare, potrivit anexei la Regulamentul (UE) nr. 360/2015.

Ajutorul se acorda operatorilor care, intr-un termen determinat, retrag de pe piata o cantitate fixata in prealabil, de carne de porc, proaspata sau refrigerata, pe care o congeleaza si o mentin in stoc, fara schimbarea depozitului, pe o perioada prevazuta intr-un contract.

Perioada de stocare poate fi de 90, 120 sau 150 de zile, iar cantitatea minima la care se refera o oferta / cerere este de 10 tone in cazul produsului dezosat sI 15 tone in cazul produsului cu os.



Poti fi interesat si de