Romania negociaza cu Egiptul conditiile exportului de bovine vii

Romania negociaza cu Egiptul conditiile exportului de bovine vii


Conducerea Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) si reprezentantii Ministerului Agriculturii din Republica Araba Egipt negociaza, in aceste zile, conditiile si modelele de certificate sanitare veterinare pentru exportul de bovine vii, destinate sacrificarii imediate, si a celor pentru exportul carnii dezosate de bovine.

bovine65Conducerea Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) si reprezentantii Ministerului Agriculturii din Republica Araba Egipt negociaza, in aceste zile, conditiile si modelele de certificate sanitare veterinare pentru exportul de bovine vii, destinate sacrificarii imediate, si a celor pentru exportul carnii dezosate de bovine.

Potrivit unui comunicat remis Agerpres, o delegatie din cadrul Ministerului Agriculturii din Republica Araba Egipt, condusa de catre subsecretarul de stat, dr. Sayed Gad El Moula, efectueaza, in perioada 7 - 9 septembrie a.c., o vizita de lucru in Romania.

Scopul principal al acestei vizite este negocierea conditiilor si a modelelor de certificate sanitare veterinare pentru exportul de bovine vii, destinate sacrificarii imediate si a celor pentru exportul carnii dezosate de bovine. La sedinta de deschidere, din data de 7 septembrie, in prezenta Excelentei sale Alaa Elhadidi, ambasadorul Republicii Arabe Egipt la Bucuresti, presedintele ANSVSA, dr. Dumitru Baiculescu, si-a exprimat convingerea ca aceasta intalnire va fi un pas inainte in dezvoltarea relatiilor de colaborare intre serviciile veterinare ale celor doua state, se arata in comunicatul citat.

In cadrul vizitei vor fi abordate si aspecte legate de implementarea standardelor sanitare veterinare si fitosanitare, dar si de Memorandumul de Intelegere pentru intarirea si dezvoltarea relatiilor bilaterale de cooperare in domeniul sanitar veterinar si al sigurantei alimentelor care a fost semnat intre cele doua institutii.

Pe agenda vizitei figureaza si vizite la o ferma de bovine si la un abator de bovine autorizat pentru sacrificarea rituala, de tip Halal. Vizita se incadreaza in seria de actiuni cuprinse in strategia de transfer a expertizei romanesti in Republica Araba Egipt pentru domeniile specifice de activitate care se inscriu in Planul de Actiune al Uniunii Europene, dar si de extindere a pietelor de desfacere pentru animalele vii si produsele de origine animala din Romania, se mai spune in comunicat.



Poti fi interesat si de