Doripesco, la cea de-a doua editie RuralFest Bucuresti

Doripesco, la cea de-a doua editie RuralFest Bucuresti


Doripesco a participat duminica, 20 septembrie, la cea de-a doua editie a RuralFest Bucuresti, eveniment organizat de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, in parteneriat cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si cu Primaria Municipiului Bucuresti.

ruralfestDoripesco a participat duminica, 20 septembrie, la cea de-a doua editie a RuralFest Bucuresti, eveniment organizat de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, in parteneriat cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si cu Primaria Municipiului Bucuresti.
Astfel, in intervalul 9:00 20:00, soseaua Kiseleff a fost inchisa circulatiei auto, pe portiunea dintre Piata Victoriei si Str. Arh. Ion Mincu, pentru a face loc satului din mijlocul Capitalei.

Intr-o ambianta traditionala, vizitatorii au fost poftiti de peste 200 expozanti la un festin adevarat cu produse traditionale, naturale sau ecologice, de la fructe si legume pana la delicatese pescaresti, de panificatie, carnati, bulz, sarmale, uleiuri presate la rece sau produse cosmetice din miere si lavanda, expozitie si demonstratii mestesugaresti, restaurante cu preparate traditionale din diferite regiuni ale tarii, standuri ale ambasadelor statelor membre UE in Romania, cu produse specifice tarilor lor.

Evenimentul a fost deschis de catre Ministrul Agriculturii Daniel Constantin, alaturi de Ministrul Agriculturii al Republicii Moldova.

O atentie deosebita s-a acordat produsului Doripesco, Novacul Afumat din Tara Barsei, unicul produs din sectorul piscicol cu Protectie Nationala si singurul produs din judetul Brasov care este in curs de obtinere a protectiei Indicatie Geografica Protejata.

Acesta a atras foarte multi vizitatori la standul Doripesco, care l-au degustat si apreciat pentru savoarea deosebita a carnii fragede de novac, accentuata de savoarea rezultata in urma procesului de afumare conform traditiei, la cald, cu lemn de esenta tare (fag). Un alt produs Doripesco, foarte cautat si al carui stoc s-a epuizat rapid, este reprezentat de Zacusca din peste cu ciuperci, un produs de toamna, natural si foarte sanatos.

Bucurestenii prezenti la RuralFest au fost foarte incantati si de noile produse gustoase si dietetice din pastrav: File din pastrav cu sos de masline, Sote din pastrav cu spanac, Aperitiv din pastrav cu fulgi de migdale, Vinegreta si Ostropelul din pastrav.

Compania Doripesco incurajeaza o alimentatie responsabila, iar pestele a fost si ramane o sursa de sanatate. In prezent, Doripesco detine in portofoliul sau 7 produse cu atestat traditional: Salata de Icre de Crap, Salata de Icre Ardeleneasca, Batog Afumat, Pastrav Ardelenesc, Pastrav Ardelenesc condimentat, Bagheta Pescareasca, Pastrama Pescareasca.



Poti fi interesat si de