Au fost lansate Submasurile de infrastructura si patrimoniu cultural din PNDR 2020

Au fost lansate Submasurile de infrastructura si patrimoniu cultural din PNDR 2020


La sediul Prefecturii din judetul Arges, a avut loc conferinta de lansare a submasurilor de finantare a investitiilor de utilitate publica din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2020.

pndr satLa sediul Prefecturii din judetul Arges, a avut loc conferinta de lansare a submasurilor de finantare a investitiilor de utilitate publica din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2020.
La eveniment au paticipat oficiali ai Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in frunte cu ministrul, Daniel Constantin, secretarul de stat, George Turtoi, Directorul General Adjunct al Autoritatii de Management pentru PNDR, Romulus Duica. Din partea Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a participat la lansare Iulian Bucataru, Directorul General Adjunct al AFIR.

Astfel, AFIR primeste cereri de finantare pentru urmatoarele submasuri: submasura 4.3 Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice, Componenta - Infrastructura de acces agricola; Submasura 7.2 Investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica si Submasura 7.6 Investi?ii asociate cu protejarea patrimoniului cultural. Sesiunea de depunere a proiectelor este deschisa intre 24 septembrie 2015 si 18 decembrie 2015. Modalitatea de depunere a proiectelor de investitii, valabila pentru toate aceste submasuri este cea online.

Cu ocazia evenimentului, Ministrul Agriculturii a declarat: Sesiunile deschise astazi aduc inca 674 milioane de euro la ceea ce s-a lansat pana acum in acest an. Astfel, suma totala disponibila pe noul PNDR este de 1,5 miliarde de euro. Interesul aratat astazi de cei prezenti la conferinta de lansare a masurilor de utilitate publica ma face increzator ca vom absorbi foarte repede banii europeni disponibili prin PNDR 2014-2020.

Toti cei interesati sa acceseze fonduri europene nerambursabile pot consulta pe pagina oficiala de internet a Agentiei www.afir.info, variantele finale ale Ghidului Solicitantului pentru toate submasurile lansate.



Poti fi interesat si de