JBS a finalizat preluarea producatorului european de carne de pui Moy Park

JBS a finalizat preluarea producatorului european de carne de pui Moy Park


Grupul brazilian JBS, cel mai mare producator de carne din lume, a anuntat marti ca a finalizat preluarea producatorului european de carne de pui Moy Park pentru 1,505 miliarde de dolari (1,336 miliarde de euro), transmite AFP.

gainarieGrupul brazilian JBS, cel mai mare producator de carne din lume, a anuntat marti ca a finalizat preluarea producatorului european de carne de pui Moy Park pentru 1,505 miliarde de dolari (1,336 miliarde de euro), transmite AFP.
Administratia JBS SA ii informeaza pe actionari si piata in general ca astazi a finalizat preluarea a 100% din actiunile Moy Park Holdings Europe Ltd, se arata intr-un comunicat de presa al grupului brazilian. JBS precizeaza ca a obtinut toate aprobarile necesare, inclusiv cea a Comisiei Europene, pentru a finaliza aceasta operatiune anuntata in luna iunie.

Infiintat in Irlanda de Nord, grupul Moy Park este un crescator si procesator de pui si curcani din Regatul Unit al Marii Britanii, Irlanda, Olanda si Franta. Societate a realizat in 2014 o cifra de afaceri de 1,19 miliarde de euro.

'Aceasta operatiune este in linie cu strategia noastra globala de extindere a portofoliului nostru de produse. De asemenea, vedem un potential in extinderea bazei noastre de clienti pe piata europeana', a declarat directorul general de la JBS, Wesley Batista.

JBS Friboi, lider mondial pe segmentul carnii de vita, a devenit in 2013 si un mastodont pe segmentul carnii de pui dupa preluarea succesiva a mai multor companii precum activitatile Tyson din Mexic si Brazilia, a companiei Seara, divizia de carne de pui a grupului Marfrig in Brazilia si a Frangosul, filiala braziliana a producatorului francez de carne de pui Doux. Multinationala braziliana are 200.000 de angajati la nivel mondial si exporta spre 150 de destinatii.



Poti fi interesat si de