Kulinaria propune o tehnica straveche de mentinere a calitatii carnii

Kulinaria propune o tehnica straveche de mentinere a calitatii carnii


Printre cele mai vechi metode de conservare a hranei se numara uscarea, apoi uscarea combinata cu afumarea si, in cele din urma, sararea.

kulinaria0Printre cele mai vechi metode de conservare a hranei se numara uscarea, apoi uscarea combinata cu afumarea si, in cele din urma, sararea.
Uscarea a fost aplicata, initial, produselor de origine vegetala, apoi a fost utilizata pentru conservarea carnurilor, fiind combinata destul de devreme cu afumarea concomitenta. Aceasta tehnica de mentinere a calitatii carnii a evoluat cu timpul spre o si mai mare rafinare, prin utilizarea de saruri si condimente.

Metoda s-a pastrat in aceasta forma practic neschimbata pana in vremurile noastre, fiind utilizata in mai multe zone ale lumii, mai ales in tarile mediteraneene, din regiunea Caucazului, Balcani si nordul indepartat. Factorii conservanti au fost, in primul rand, scaderea cantitatii de apa, apoi sarea si condimentele.

Obtinerea unor produse de inalta calitate de acest tip, care sa fie caracterizate, pe de o parte, de un gust, aspect si aroma unice, traditionale, iar pe de alta parte sa fie sigure pentru un cerc larg de consumatori si sa aiba caracteristici organoleptice stabile, repetabile, cu un factor economic al productiei satisfacator, a reprezentat o serioasa provocare pentru tehnologii de la Kulinaria.

Dupa mai multe incercari de realizare a compozitiei produselor, avand drept scop facilitarea procesului tehnologic de productie si controlul acestuia, compania poate prezenta cateva solutii foarte interesante la problema maturarii traditionale. Iar aceste solutii le puteti descoperi la standul companiei de la INDAGRA FOOD & CARNEXPO 2015.



Poti fi interesat si de