Dan Sucu: Programul marilor magazine trebuie hotarat de consumator

Dan Sucu: Programul marilor magazine trebuie hotarat de consumator


Programul marilor magazine trebuie hotarat de consumatorul roman, nu prin emiterea unor legi, iar in momentul de fata acesta isi doreste sa interactioneze sapte zile din sapte, a afirmat Dan Sucu, presedintele Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR), intr-o conferinta de specialitate.

supermarket 0jpgProgramul marilor magazine trebuie hotarat de consumatorul roman, nu prin emiterea unor legi, iar in momentul de fata acesta isi doreste sa interactioneze sapte zile din sapte, a afirmat Dan Sucu, presedintele Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR), intr-o conferinta de specialitate.

Clientul este cel care hotaraste programul marilor magazine, iar in prezent el vrea sa interactioneze cu noi sapte zile din sapte. (...) El hotaraste cand vrea sa interactioneze cu noi. Si noua ne-ar placea sa lucram opt ore pe zi, cinci zile pe saptamana, dar e bine sa ne lasam clientii sa hotarasca programul marilor magazine. Nu putem da legi in acest sens, noi ii numim pe cetateni clienti, iar autoritatile le spun fie contribuabili, fie votanti", a spus Dan Sucu.

Potrivit sursei citate, produsele romanesti sunt la ora actuala tot mai cerute de consumatori in marile lanturi de magazine, in conditiile in care studiile recente realizate de AMRCR arata ca 83,6% dintre romani cumpara din supermarketuri.

Suntem bucurosi ca produsele romanesti sunt tot mai cerute de consumatori in marile magazine. Eticheta de Produs in Romania este acum un atu comparativ cu anul 2000, cand era mai degraba un dezavantaj. Anul 2015 este anul in care actiunea marilor magazine este hotarata de client", a adaugat Sucu.

Pe de alta parte, Delia Nica, director executiv al AMRCR, considera ca pentru consumatorul roman primul criteriu in alegerea unui produs ramane in continuare pretul, iar marile retele de magazine isi doresc sa creasca numarul produselor romanesti, precum si pe cel al clientilor.



Poti fi interesat si de