ARC il sustine pe noul premier, Dacian Ciolos


Asociatia Romana a Carnii (ARC) saluta decizia presedintelui Klaus Iohannis de a nominaliza pentru functia de premier pe Dacian Ciolos, fost comisar european pentru agricultura si dezvoltare rurala.

dacian ciolosAsociatia Romana a Carnii (ARC) saluta decizia presedintelui Klaus Iohannis de a nominaliza pentru functia de premier pe Dacian Ciolos, fost comisar european pentru agricultura si dezvoltare rurala.

Printr-un comunicat de presa, Radu Timis in calitate de antreprenor si presedinte ARC, isi exprima speranta ca Guvernul format de domnul Ciolos va avea in vedere si va continua politicile de relaxare fiscala incepute in mandatul domnului Victor Ponta, cu atat mai mult cu cat acestea si-au dovedit beneficiile imediate pentru economie si mediul de afaceri romanesc.

Acesta reaminteste in special, reducerea TVA la alimente de la 24% la 9%, masura fiscala care a redus evaziunea fiscala, concurenta neloiala si a condus la o scadere in lant a preturilor si la un acces mai ridicat al consumatorilor pentru produsele alimentare premium.

Atat eu personal, cat si colegii din industria alimentara, cea a carnii si a preparatelor din carne, membrii ARC, ne dorim sa fim parteneri ai noii echipe guvernamentale punand in continuare la dispozitie expertiza noastra din acest sector si informatiile de care dispunem pentru a ajuta la luarea celor mai bune decizii cu impact pentru economia romaneasca. Personal, consider ca restartarea mediului politic trebuie ca coincida cu o restartare a sistemului, ca a venit momentul ca cele trei domenii in care domnul premier desemnat, Ciolos are cea mai inalta expertiza, sa fie reunite. Vorbesc despre agricultura, dezvoltare rurala si industrie alimentara care, in toate statele civilizate, sunt coordonate de o unica structura a administratiei centrale. Apreciez ca traim momentul oportun pentru a avea Ministerul Agriculturii, Industriei Alimentare si Dezvoltarii Rurale, cu toate aceste trei componente care, impreuna, concentreaza 11% din ceea ce generos numim PIB-ul Romaniei, se arata in comunicatul ARC.



Poti fi interesat si de