Reducerea TVA, obiectiv realizat in mandatul lui Daniel Constantin

Reducerea TVA, obiectiv realizat in mandatul lui Daniel Constantin


Reducerea TVA la produsele alimentare este una dintre principalele prioritati atinse in acest mandat din ultimii 3 ani si jumatate, a declarat, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, in conferinta de bilant.

daniel const0Reducerea TVA la produsele alimentare este una dintre principalele prioritati atinse in acest mandat din ultimii 3 ani si jumatate, a declarat, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, in conferinta de bilant.

Timpul a dovedit ca aceasta masura (reducerea TVA ) si-a atins obiectivele si ma refer in primul rand la componenta sociala si anume scaderea preturilor, pentru ca am vrut ca toti cetatenii acestei tari sa beneficieze de pe urma acestei masuri (...) Al doilea obiectiv cu impact indirect asupra cetatenilor se referea la cresterea consumului si astazi, la numai cateva luni de la implementarea masurii, consumul a crescut exponential. Emotia pe care am avut-o cu totii s-a referit la incasarile pe care le-ar putea avea bugetul si ingrijorari manifestate de partenerii europeni si internationali vizavi de lipsa incasarilor odata cu reducerea TVA. S-a certificat ca am avut nu numai acelasi nivel de incasari cu TVA de 24%, ci chiar mai mari. Una peste alta, aceasta masura a dat o noua sansa dezvoltarii agriculturii romanesti si mai ales a sectorului de industrie alimentara, care a ajuns la un procent impresionat din PIB, peste 6%, depasind cu mult alte sectoare economice ale Romaniei, a spus Constantin.



Poti fi interesat si de