Levente Hugo Bara, antreprenorul anului 2015 in Romania

Levente Hugo Bara, antreprenorul anului 2015 in Romania


Omul de afaceri din spatele afacerii Supremia Grup, a fost desemnat castigatorul competitiei EY Entrepreneur Of The Year Romania 2015.

hugo baraOmul de afaceri din spatele afacerii Supremia Grup, a fost desemnat castigatorul competitiei EY Entrepreneur Of The Year Romania 2015.
Levente Hugo Bara va reprezenta tara noastra in finala competitiei EY World Entrepreneur Of The Year. Antreprenorul a concurat alaturi de alti 47 lideri de business in cadrul programului organizat de EY Romania si va reprezenta tara noastra in finala mondiala EY World Entrepreneur Of The Year, unde va intra in competitie alaturi de antreprenori din peste 60 de tari. Supremia Grup este jucatorul numarul unu al pietei de ingrediente alimentare din Romania si unul dintre jucatorii importanti la nivelul pietei europene. Grupul are 280 angajati, exporta pe 4 continente si achizitioneaza materie prima din 80 de tari. Cifra de afaceri a atins deja 35 milioane EUR in 2015, Levente Hugo Bara estimand o cifra de afaceri de 38 milioane EUR pana la sfarsitul anului.

De asemenea, in cadrul ceremoniei la care au participat peste 200 de reprezentanti ai comunitatii de business, Dan Isai, CEO Salad Box, a primit titlul Emerging Entrepreneur Of The Year, iar Cristian Ispas, Director General Motivation, a primit titlul Social Entrepreneur Of The Year. Salad Box, compania creata de Dan Isai in 2012, este in prezent al treilea lant de restaurante fast-food ca marime din Romania. In 2015, veniturile Salad Box sunt estimate sa ajunga la 14 milioane EUR, dupa ce in 2014 compania a inregistrat vanzari de 8,6 milioane de EUR. Pentru perioada urmatoare, strategia companiei se va concentra pe extinderea afacerii atat pe piata interna, cat si in afara tarii, Salad Box fiind deja prezenta pe pietele din Ungaria si Germania. La o cifra de afaceri de 2,8 milioane EUR si un profit de 0,67 milioane EUR in 2014, Motivation SRL asigura aproximativ un sfert din bugetul fundatiei cu acelasi nume.

In 2014, Motivation SRL a vandut la nivel national, prin cele 15 echipe regionale, 1.186 scaune rulante pentru persoane cu dizabilitati, aproape dublu fata de 2010. Profitul Motivation este investit in derularea de programe pentru cresterea gradului de integrare si incluziune in comunitate a persoanelor cu dizabilitati. Antreprenorii sunt cei care percep oportunitati acolo unde altii vad obstacole, de aceea contribuie mai mult ca oricare alt grup la bunastarea economica si la crearea de locuri de munca. Vreau sa ii felicit pe castigatori si pe toti cei 48 de concurenti deopotriva, pentru viziunea si pasiunea investite in afacerile pe care le-au dezvoltat, a spus Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY Romania.

Pentru selectarea castigatorilor, juriul a examinat fiecare aplicatie pe baza a sase criterii: spiritul antreprenorial, performanta financiara, directia strategica, impactul asupra comunitatii, capacitatea de inovare si integritatea personala. La editia 2015 a competitiei s-au inscris 60 de oameni de afaceri, fata de 50 la prima editie, organizata anul trecut. 48 de antreprenori romani au ramas in competitia nationala EY Entrepreneur Of The Year, dupa verificarea indeplinirii conditiilor de eligibilitate, fata de 40 de antreprenori in 2014. Companiile antreprenorilor eligibili totalizeaza venituri de 1,2 miliarde EUR si 9.000 de angajati, cu venituri medii de 27 milioane de EUR pe companie si un numar mediu de 200 de angajati in 2014. Antreprenorii au dezvoltat companii in sectoare diverse, de la produse de larg consum, agricultura si constructii, la servicii profesionale, tehnologie si telecomunicatii.

Din 2014, competitia EY Entrepreneur Of The Year, singura competitie antreprenoriala care se organizeaza la nivel global, are loc si in Romania. EY Entrepreneur of The Year se organizeaza in 145 de orase din 60 de tari de aproape 30 de ani si premiaza antreprenorii pentru viziunea si directia strategica cu care isi cresc afacerile, pentru puterea de a inova, integritatea personala si, nu in ultimul rand, pentru impactul pozitiv asupra comunitatii.



Poti fi interesat si de