Un nou greenfield avicol in Romania de 150 milioane dolari

Un nou greenfield avicol in Romania de 150 milioane dolari


Romania devine atractiva pentru companiile indiene care vor sa investeasca in domeniul agroalimentar, au spus reprezentantii IBS Synergies care au discutat luni cu Alexandru Nastase, secretar de stat al Departamentului pentru Investitii Straine si Parteneriat Public-Privat (DISPPP).

pasariRomania devine atractiva pentru companiile indiene care vor sa investeasca in domeniul agroalimentar, au spus reprezentantii IBS Synergies care au discutat luni cu Alexandru Nastase, secretar de stat al Departamentului pentru Investitii Straine si Parteneriat Public-Privat (DISPPP).


Partea indiana, reprezentata de Abhinav Singh Bindra presedintele companiei IBS Synergies, jucator international in domeniul agro-alimentar, si Desh Bir Singh Bhullar, coordonatorul proiectului in Romania, si-a exprimat intentia de a implementa o investitie greenfield de 150 milioane de dolari in domeniul avicol, cu impact social semnificativ prin crearea a peste 500 de locuri de munca.

Compania isi propune realizarea unui proiect de investitii integrat, ce presupune asigurarea intregului lant tehnologic, inclusiv construirea unui incubator, a unei unitati de procesare a furajelor si a unui abator, pana la etapa finala de comercializare. Conform site-ului companiei, productia pentru acest proiect este estimate la 30 de milioane de pui broiler pe an.

,,Pe parcursul intalnirii, reprezentantii companiei indiene au subliniat atractivitatea Romaniei pentru dezvoltarea de proiecte investitionale in domeniul agroalimentar, mai ales in contextul unui parcurs economic favorabil cum este cel actual', se arata intr-un comunicat al DISPPP.

Partea romana a prezentat avantajele competitive de tara si cele mai recente evolutii ale climatului investitional autohton, cu accent pe rezultatele macroeconomice pozitive si schemele de ajutor de stat prin care Guvernul Romaniei sprijina dezvoltarea proiectelor investitionale.



Poti fi interesat si de