Focare de trichineloza la porc mistret


Doua focare de trichineloza la porc mistret au fost inregistrate in zonele Vatra Dornei si Brodina, boala fiind confirmata, in ultimele zece zile, in urma examenelor de laborator efectuat pe probe prelevate de la animalele ce fusesera impuscate pe fondurile de vnatoare din acele arealuri, a declarat directorul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Suceava, medicul veterinar Laurentiu Postolache.

porc mistret0Doua focare de trichineloza la porc mistret au fost inregistrate in zonele Vatra Dornei si Brodina, boala fiind confirmata, in ultimele zece zile, in urma examenelor de laborator efectuat pe probe prelevate de la animalele ce fusesera impuscate pe fondurile de vnatoare din acele arealuri, a declarat directorul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Suceava, medicul veterinar Laurentiu Postolache.

Potrivit directorului DSVSA Suceava, efectuarea examenelor trichineloscopice in cazul porcilor mistreti vanati s-a realizat in Laboratorul Sanitar Veterinar Judetean.

Totodata, Postolache a spus ca s-a dispus incinerarea carcaselor de mistret infestate, precizand ca nu s-au inregistrat cazuri de imbolnavire la om, in conditiile in care carnea nu a ajuns in consum.

Directorul DSVSA Suceava a explicat ca trichineloza este o boala parazitara produsa de trichinella, in cazul porcilor mistreti infestarea producandu-se in urma consumului de soareci sau sobolani purtatori ai parazitului sau de resturi de cadavre ale acestor rozatoare.



Poti fi interesat si de