Austria: Proteste pe Internet impotriva vanzarii de carne halal

Austria: Proteste pe Internet impotriva vanzarii de carne halal


Filiala austriaca a lantului olandez de hypermarketuri SPAR a suspendat o campanie pilot de vanzare de carne halal (obtinuta in urma sacrificari animalelor conform preceptelor musulmane), dupa ce a primit o avalansa de critici si insulte pe pagina de Facebook, scrie vineri presa austriaca, citata de agentiile AFP si EFE.

ovineFiliala austriaca a lantului olandez de hypermarketuri SPAR a suspendat o campanie pilot de vanzare de carne halal (obtinuta in urma sacrificari animalelor conform preceptelor musulmane), dupa ce a primit o avalansa de critici si insulte pe pagina de Facebook, scrie vineri presa austriaca, citata de agentiile AFP si EFE.
Ca furnizor local de alimente pentru toate grupurile sociale din Austria suntem tristi si consternati de tonul discutiilor, dar ne asumam consecintele, mentioneaza respectiva companie intr-un comunicat.

Planul acesteia era sa vanda carne halal in circa 20 de magazine din cartierele capitalei austriece unde traieste o importanta comunitate musulmana. Numarul total al musulmanilor din Austria este de circa o jumatate de milion, majoritatea de origine turca, unii fiind proprietari de magazine cu produse halal.

Dar in cazul lantului de hypermarketuri SPAR, imediat dupa ce a anuntat inceperea comercializarii respectivelor produse, pe pagina sa de Facebook au aparut sute de postari impotriva acestui demers. Unii au acuzat compania ca sprijina jihadul (razboiul sfant islamic), in timp ce altii s-au aratat revoltati de suferinta animalelor sacrificate cu cruzimea impusa de preceptele musulmane.

Halal inseamna tot ce implica islamul: brutalitate, dispret fata de viata si intoleranta fata de cei care gandesc diferit ori au o alta credinta, a scris un internaut, in timp ce altul s-a intrebat daca de acum inainte va trebui sa mergem la cumparaturi imbracati numai in burka (valul islamic).
Prin urmare, dupa ce a pus in balanta prejudiciile economice cu cele de imagine, compania olandeza a decis sa abandoneze proiectul.

Nu suntem multumiti. Dar se pare ca in Austria inca nu a sosit momentul pentru asa ceva, a declarat o reprezentanta a SPAR.



Poti fi interesat si de