Incinerator cu recuperare de caldura instalat la Cosco-Vele

Incinerator cu recuperare de caldura instalat la Cosco-Vele


Cosco-Vele detine un abator, fiind si furnizor de produse traditionale de calitate, distribuite pentru restaurantele si pensiunile din zona turistica Rucar-Bran.

1 coscovCosco-Vele detine un abator, fiind si furnizor de produse traditionale de calitate, distribuite pentru restaurantele si pensiunile din zona turistica Rucar-Bran.
Din activitatea oricarui abator rezulta o importanta cantitate de deseuri de origine animala care necesita a fi distrusa, in cel mai scurt timp. Iar acest lucru se poate realiza in mod eficient cu ajutorul unui incinerator de calitate. In aceasta categorie se regasesc incineratoarele Aqua D&P Technologies, compacte, usor de utilizat, cu un design inovator, rata de ardere mare, prevazute cu incarcare verticala si au un consum redus de combustibil. In acest sens, reprezentantii companiei Cosco-Vele au apelat la serviciile Aqua D&P Technologies, in vederea achizitionarii unui incinerator de capacitate mare, de maxim 1.200 kg/sarja, echipat cu recuperator de caldura.

Am beneficiat de serviciile unei firme de colectare si neutralizare a deseurilor animale, insa din cauza costurilor mari si a problematicii legate de protectia mediului, am renuntat. Prin implementarea proiectului AFIR Masura 123, Modernizare abator si carmangerie, am achizitionat un incinerator, considerand-o cea mai eficienta solutie de distrugere a deseurilor, atat din punct de vedere economic, cat si ecologic, ne-a declarat doamna Elena Cosma, director general Cosco-Vele.

Aceasta a mentionat ca a ales echipamentul, urmarind mai multe aspecte, precum siguranta in utilizare, capacitatea mare de ardere, modul de intretinere, disponibilitatea pieselor de schimb si a service-ului. lncineratorul este usor de operat, nu produce fum si nici mirosuri, iar Aqua D&P Technologies, prin reprezentantul sau, Paul Chezan, impreuna cu echipa de montaj, s-au ocupat de instruirea persoanelor care opereaza cu incineratorul, dand dovada de multa seriozitate si corectitudine, a adaugat directorul general. Asadar, s-a achizitionat un incinerator cu incarcare verticala, ceea ce face sa fie usor de operat si asigura un grad ridicat de igiena in zona echipamentului, in comparatie cu cele care au incarcarea laterala, care sunt mai greoaie de gestionat si adesea, se produc scurgeri.

Sistemul s-a dovedit foarte eficient, au fost eliminate riscurile de producere a poluarii si de raspandire a mirosurilor, abatorul fiind amplasat intr-o zona turistica, dar si alte cheltuieli suplimentare. Mai mult de atat, recuperatorul de caldura reuseste sa asigure necesarul de apa calda pentru fabrica, ne-a spus doamna Elena Cosma. De asemenea, s-a optat si pentru recuperatorul de caldura cu ajutorul caruia apa este incalzita si introdusa in reteaua din abator. Recuperatorul de caldura poate functiona ca un boiler local sau interconectat cu centrala termica existenta. Functionarea acestuia este complet automatizata si controlata din panoul de comanda.

Gazele de ardere sunt aspirate si trecute printr-o retea tubulara unde se face schimbul termic dintre apa si gaze. Operarea panoului de comanda a incineratorului este usoara si intuitiva, multiplele protectii nu permit exploatarea gresita care poate duce la deteriorare sau la uzura prematura. Alegand solutia unui incinerator propriu, costurile de eliminare se reduc cu pana la de 10 ori, ajungand de multe ori sa fie sub 100 lei/tona.

2 coscovele

In plus, caldura rezultata este recuperata si reutilizata pentru incalzire sau pentru producerea de apa calda necesara proceselor tehnologice. Practic, deseurile sunt combustibil pentru producerea agentului termic. Incineratoarele sunt fabricate dupa cele mai inalte standarde, utilizand materiale de prima clasa. Acestea pot fi folosite pentru eliminarea oricarui tip de deseu, de la carcase de animale pana la deseuri periculoase.


Incineratoarele furnizate de Aqua D&P Technologie au capacitati de la 50 pana la 10.000 kg per sarja. Ratele de ardere variaza de la 35 kilograme intr-o ora la incineratoarele mici, la 1250 de kilograme de deseu/ora la cele de capacitate mare. Alegerea unei solutii de incinerare inseamna costuri mici de achizitie in comparatie cu alte solutii (biogaz, compostare, rendering), iar costurile de exploatare sunt doar energetice, nu au piese in miscare care sa necesite intretinere periodica, nu sunt necesare constructii speciale.

Sunt eliminate cheltuielile de management (refrigerare, manipulare), nu rezulta fum sau miros in urma incinerarii, fiind eliminat riscul de contaminare, epidemii, rozatoare. Mai mult, Aqua D&P Technologies pune la dispozitia clientilor solutii de finantare proprii sau asistenta pentru obtinerea de fonduri europene. Gama de incineratoare Aqua D&P Technologies poseda toate certificarile si pot fi achizitionate prin programele europene, inclusiv PNDR, deoarece sunt prezente in baza de date AFIR.

Prin Campania Testeaza inainte sa platesti oricine poate incerca GRATUIT un incinerator pentru afacerea sa. Tot ce trebuie facut este ca persoana interesata sa contacteze Aqua D&P si sa solicite o instalatie pilot. In functie de disponibilitate, un incinerator va ajunge la beneficiar unde va putea fi utilizat in scopul dorit. Pe toata durata testarii, un inginer Aqua D&P va fi prezent la locatie. Mai multe informatii despre incineratoare si despre celelalte echipamnete furnizate de Aqua D&P, gasiti pe siturile www.aquadp.ro sau www.incineratoare.com.

3 coscov tabel



Poti fi interesat si de