Epurarea apelor uzate provenite de la ferma de porci Cazanesti Agrisol International

Epurarea apelor uzate provenite de la ferma de porci Cazanesti Agrisol International


Ca orice apa uzata, pentru a putea fi deversata in conditii de siguranta pentru mediul inconjurator si pentru populatie, aceasta trebuie supusa unui tratament realizat intr-o statie de epurare.

1 agrisolCa orice apa uzata, pentru a putea fi deversata in conditii de siguranta pentru mediul inconjurator si pentru populatie, aceasta trebuie supusa unui tratament realizat intr-o statie de epurare.
Procesele care au loc intr-o statie de epurare sunt complexe, fiind nevoie de echipamente de calitate si know-how pe masura. In anul 2011, specialistii Aqua D&P Technologies s-au implicat in realizarea unui proiect pentru Agrisol International reusind sa implementeze cu succes statia de epurare care avea sa deserveasca combinatul de crestere a porcilor de la Cazanesti, din judetul Ialomita. Combinatul integreaza toate etapele dintr-o ferma zootehnica specifica, de la inseminare si gestatie, pana la maternitate, tineret porcin si ingrasare. Apa necesara proceselor de crestere si igienizare este asigurata din puturi forate proprii. Zilnic sunt evacuati 800 m3 de apa uzata, cu incarcari specifice activitatii.

Solutia oferita de Aqua D&P Technologies inglobeaza un tratament mecanic, treapta fizico-chimica, treapta biologica si o instalatie pentru deshidratarea namolului, in conformitate cu toate prevederile BAT din acest domeniu. Echipamentele furnizate provin de la producatori de top din Europa si SUA, iar compania Aqua D&P Technologies este reprezentantul lor pe plan local. Din faza de semnare a contractului, in luna februarie 2011 si pana la finalizarea lucrarii a durat mai putin de zece saptamani, toate echipamentele fiind livrate conform ofertei tehnice. Montajul s-a realizat de catre personalul Aqua D&P Technologies, iar dupa ce a fost pusa in functiune, a urmat instruirea personalului operator si aducerea in parametri a statiei.

In perioada achizitiei de echipamente s-au pregatit constructiile necesare (constructii noi si cele existente, reabilitate), pe baza documentatiei intocmite de catre Aqua D&P Technologies. Valoarea totala a lucrarilor, adica echipemente, montaj, punere in functiune, cat si cele de constructii se situeaza in jurul valorii de 600.000 de euro. Perioada de instalare a echipamentelor a durat aproximativ 5 saptamani, astfel ca la sfarsitul lunii iulie se punea in functiune statia de epurare, a declarat Charbel Laoun, director general si actionar Agrisol International.

Statia de epurare a fost proiectata pentru un debit de 800 mc/zi, iar parametrii de iesire trebuiau sa indeplineasca cerintele Normativului NTPA 001/2005. De asemenea, operarea este usoara iar instalatia fiind automata, este necesara doar supravegherea existentei chimicalelor. Printre atu-urile proiectelor realizate de Aqua D&P Technologies se numara experienta personalului in proiectarea si realizarea unor instalatii complexe in diverse domenii (industria alimentara, zootehnie industria hartiei, petrochimie, metalurgie), realizarea instalatiilor cu echipamente fiabile de la firme de renume din Europa, precum Landustrie, Aerzen, Redox, Endress+Hauser, Promiment.

2 agrisol

De asemenea, putem adauga si avantajul executiei montajului si a punerii in functiune de catre personalul angajat al acestei firme, precum si serviciile de mentenanta, service in perioada de garantie si post garantie. Cat despre serviciile post-vanzare, Charbel Laoun spune ca este de apreciat faptul ca, dupa punerea in functiune a statiei, un tehnician din cadrul societatii a ramas o perioada pentru a urmari modul in care operatorii si-au insusit modul de functionare a acesteia.

In primele sase luni, de la punerea in functiune, au fost efectuate vizite periodice, pentru a constata modul de functionare a statiei de epurare. Apoi, vizitele s-au realizat doar la solicitarea companiei, in situatii exceptionale mai completeaza directorul general Agrisol. Colaborarea intre cele doua societati nu s-a limitat la acest obiectiv, astfel ca a fost modernizata statia de epurare de la abatorul de pasari de la Boldesti-Scaeni, unde s-a implementat si o instalatie de deshidratare a namolului cu decantor centrifugal.

De asemenea, serviciile de mentenanta pentru statia de epurare de la acest obiectiv, sunt asigurate de catre firma Aqua D&P Technologies. Aria de expertiza Aqua D&P Technologies nu se limiteaza doar la zootehnie, societatea a realizat un numar impresionant de instalatii de epurare a apelor uzate in Industria Carnii si a Laptelui, Celuloza si Hartie, Fabrici de ulei, Chimie si Petrochimie. Pe langa instalatiile la cheie sunt furnizate si echipamente individuale precum pompe, mixere, suflante, flotatii etc.



Poti fi interesat si de