Cora Lujerului, amendata de Protectia Consumatorului cu 20.000 lei

Cora Lujerului, amendata de Protectia Consumatorului cu 20.000 lei


Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a amendat Cora Lujerului cu 20.000 lei pentru mai multe nereguli, printre care comercializarea de produse alimentare in afara termenului de valabilitate, potrivit unui comunicat al institutiei.

cora logoAutoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a amendat Cora Lujerului cu 20.000 lei pentru mai multe nereguli, printre care comercializarea de produse alimentare in afara termenului de valabilitate, potrivit unui comunicat al institutiei.
In data de 13 ianuarie 2016, ca urmare a unei petitii, presedintele ANPC, Bogdan Pandelica, a dispus Directiei Generale Control si Supraveghere Piata o actiune de verificare la SC Hipermarche Romania SA - Cora Lujerului. O echipa de comisari din cadrul Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor al Municipiului Bucuresti, coordonata de Paul Anghel, Director General ANPC s-a deplasat la hipermarket. In urma verificarilor, la data si ora controlului, s-au constatat o serie de abateri, dintre care mentionam: comercializarea de sarmale produse din carne mucegaite; existenta la comercializare de fructe ( pere, mere, mandarine etc) cu semne vizibile de alterare, mucegaite, amestecate cu fructe apte consumului; decongelarea pestelui in conditii improprii, respectiv intr-o chiuveta pe care era asezat un burete pentru igienizare; dispozitive murdare, ruginite, utilizate la prelucrarea carnii, se arata in comunicat.

Comisarii ANPC au mai descoperit produse din carne afumate in unitatea proprie, cu semne evidente de alterare, care prezentau colonii de mucegai, suprafata lipicioasa, culoare modificata, miros de alterat; biscuiti ambalati in incinta proprie, fara niciun element de identificare; condimente depozitate in recipiente din material plastic, marcate cu etichete cu data durabilitatii minimale 31 noiembrie 2015; afisarea de preturi diferite la acelasi produs, aceeasi origine, aceeasi calitate, aceeasi tasta 36 pentru emiterea bonului (portocale); expunerea amestecata de produse preambalate, cantitati diferite in acelasi spatiu (portocale ambalate la plasa de 1 kg, respectiv la plasa de 2 kg) cu dezinformarea vadita a consumatorilor asupra pretului si a cantitatii; produse de patiserie, comercializate in vrac, fara afisarea denumirii, a pretului pe unitatea de masura si a alergenilor.

In aceste conditii, ANPC a aplicat amenzi contraventionale in valoare de 20.000 lei. S-a oprit definitiv de la comercializare si s-a retras din circuitul consumului uman o cantitate de 820 kg legume si fructe in valoare de 15.030 lei, 17 kg produse din carne si produse culinare in valoare de 480 lei si 6 kilograme condimente in valoare de 120 lei. A fost oprita temporar de la comercializare o cantitate de circa 18 kg produse in valoare de 270 de lei, pana la intrarea in legalitate.

Comisarii ANPC au dispus oprirea temporara a prestarii serviciilor pana la remedierea deficientelor constatate. Comercializarea produselor culinare cu miros si culoare nespecifice, mucegaite, fructe si legume alterate, care puteau pune in pericol sanatatea consumatorilor, lipsa afisarii informatiilor obligatorii sau a elementelor obligatorii de pe eticheta sunt neregulile gasite de comisarii nostri. Amenda contraventionala a fost maxima si am suspendat temporar activitatea. Orice neregula sesizata va fi sanctionata drastic, a spus Bogdan Pandelica.



Poti fi interesat si de