Macelarie amendata cu 20 de mii lei si 620 kg carne confiscate

Macelarie amendata cu 20 de mii lei si 620 kg carne confiscate


Inspectorii sanitari veterinari au confiscat de la o macelarie din sectorul 2 in jur de 620 de kilograme de carne de vita si oaie care nu era corespunzatoare din punct de vedere organoleptic, unitatea fiind amendata cu peste 20.000 de lei, a declarat pentru Agerpres, directorul executiv al DSVSA Bucuresti, Ovidiu Zvoristeanu.

carne porc9Inspectorii sanitari veterinari au confiscat de la o macelarie din sectorul 2 in jur de 620 de kilograme de carne de vita si oaie care nu era corespunzatoare din punct de vedere organoleptic, unitatea fiind amendata cu peste 20.000 de lei, a declarat pentru Agerpres, directorul executiv al DSVSA Bucuresti, Ovidiu Zvoristeanu.
De asemenea, tot miercuri, o persoana fizica a fost amendata cu 600 de lei, intrucat in curtea acesteia s-au gasit o piele si o capatana de bovina, organele de politie deruland cercetari in cele doua cazuri.

"La solicitarea Politiei, am desemnat doua echipe care au mers impreuna cu politistii la o gospodarie particulara, in curtea omului, unde au fost identificate o piele de bovina si o capatana si crotalia aferenta. Ulterior, au plecat la o macelarie, unde au gasit cateva carcase de ovine sacrificate, care nu purtau marca de sanatate si nu au putut fi prezentate documente. Macelaria era in sectorul 2. Tot acolo au identificat in jur de 620 de kilograme de carne transata de vita, de ovine si in amestec, care nu corespundea din punct de vedere organoleptic. Aceasta a fost confiscata si trimisa la incinerare", a afirmat seful DSVSA Bucuresti.

Zvoristeanu a subliniat ca mai multe detalii pot fi oferite de organele de Politie, in conditiile in care controlul a fost realizat la initiativa acestora.

"Avand in vedere ca, practic, controlul a fost la initiativa Politiei, ei pot oferi mai multe detalii, mai multe informatii, dar din ceea ce am inteles nu se vrea sa se faca publice toate detaliile pana cand nu reusim sa finalizam ancheta. Atat colegii mei, cat si organele de politie, inca deruleaza cercetari in cauza respectiva si nu stim daca exista vreo legatura intre cele doua cazuri", a adaugat seful DSVSA Bucuresti.

Intrebat daca a fost scoasa la vanzare vreo cantitate de carne necorespunzatoare pentru consum si care ar putea pune in pericol sanatatea consumatorilor, Zvoristeanu a afirmat: "Mi-e greu sa spun daca s-a vandut si altceva. Nu am aceste informatii in acest moment".

"Ca o reactie a Directiei, de maine (21 ianuarie 2016 - n. r.) se va face un control foarte serios asupra unitatilor care comercializeaza carne, respectiv macelarii si carmangerii, in tot Bucurestiul", a adaugat directorul executiv al DSVSA Bucuresti.



Poti fi interesat si de