Sedinte de lucru cu asociatiile de ovine si bovine, la MADR

Sedinte de lucru cu asociatiile de ovine si bovine, la MADR


Ministrul Achim Irimescu a avut doua sedinte de lucru cu reprezentantii asociatiilor de ovine si bovine din Romania, releva comunicatul de presa emis de MADR.

sedintaMinistrul Achim Irimescu a avut doua sedinte de lucru cu reprezentantii asociatiilor de ovine si bovine din Romania, releva comunicatul de presa emis de MADR.

In cadrul intalnirii cu crescatorii de ovine, reprezentantii formelor asociative au solicitat organizarea de grupuri de lucru cu ANSVSA, APIA, MADR in ce priveste revizuirea ordinului 619/2015, precum si a ordinului ANSVSA 40/2010.

S-a adus in discutie necesitatea unei intalniri intre institutiile bancare si crescatorii de animale pentru a identifica solutii mai avantajoase in ce priveste relatia acestora in privinta comisioanelor solicitate de banci dar si pentru reducerea perioadei de rambursare a sumelor de la APIA.

Un alt subiect de pe agenda a fost acordarea sprijinului de minimis pentru berbeci incepand cu luna februarie pentru a putea achizitiona berbeci inainte de 1 august in vederea folosirii la monta. In acest sens, s-a discutat necesitatea implementarii unui program national de eradicare a scrapiei la ovine.

Crescatorii prezenti au ridicat anumite probleme despre interpretarea legii 145/2014 in privinta atestatelor de producator si a carnetelor de comercializare.

Cu reprezentantii sectorului bovin discutiile au vizat legea cooperatiei agricole, sustinerea facilitatilor fiscale pentru cooperative, cadrul legislativ de realizare a fondului mutual, solutii pentru a veni in sprijinul crescatorilor de bovine in ce priveste pretul scazut al laptelui, situatia platilor in sectorul de cresterea a bovinelor precum si situatia camerelor agricole, in vederea identificarii unei variante ca acestea sa devina functionale.



Poti fi interesat si de