INDUSTRIA CARNII.RO, singura revista de specialitate din Romania prezenta la conferinta IFFA

INDUSTRIA CARNII.RO, singura revista de specialitate din Romania prezenta la conferinta IFFA


IFFA, cel mai important targ pentru industria carnii la nivel mondial, este locul de intalnire pentru tot sectorul de carne.

iffa icIFFA, cel mai important targ pentru industria carnii la nivel mondial, este locul de intalnire pentru tot sectorul de carne.

INDUSTRIA CARNII. RO este singura revista de specialitate din Romania, care a fost prezenta la conferinta de presa IFFA, organizata pe 4 februarie la Frankfurt. In cadrul acestui eveniment, principalii jucatori din industrie au prezentat perspectivele sectorului de carne, studii de caz pe tehnologia de ambalare, trenduri in abatorizare si trenduri in industria procesarii carnii.

Wolfgang Marzin, presedintele Messe Frankfurt: IFFA a fost organizat in Frankfurt timp de 45 de ani si, in acest timp, a devenit principalul targ international pentru acest sector. Este si va ramane cea mai importanta platforma de inovatii pentru bunurile de investitii din tot lantul de procesare.

Richard Clemens, directorul general al Asociatiei de Procesare a Alimentelor si a Utilajelor de Ambalare, partener al IFFA: Pentru producatorii de utilaje, IFFA este cel mai important targ. Cu accent clar pe sectorul carnii, ofera nu doar un spectru incomparabil de solutii, ci si o mare concentrare de experti. Centrul atentiei e pe inovatii si trenduri orientate pe nevoia pietei, care genereaza impulsuri decisive pentru conturarea viitorului. Gradul ridicat de internationalitate al IFFA arata ca Frankfurt este locul de intalnire ferm stabilit pentru reteaua globala din industria carnii.

Unul dintre cele mai importante grupuri de vizitatori de la IFFA contine decidenti din segmentul macelarilor. Heinz-Werner Suss, presedintele Asociatiei a Macelarilor Germani: IFFA 2016 este evenimentul fara egal al anului pentru sectorii carnii. IFFA e de o importanta vitala pentru noi la mai multe nivele. Normal, este o sursa vasta de informatii pentru membrii nostri nicaieri altundeva nu putem afla mai multe informatii despre cele mai noi evolutii. Cu toate astea, este si locul de intalnire pentru tot sectorul. Cu toate evenimentele pentru macelari, cu competitiile sale importante si cu numeroasele produse noi, IFFA de anul acesta isi va intari pozitia de cel mai mare targ pentru tot sectorul carnii.

Industria globala a carnii e o piata de crestere dinamica. Tarile superpopulate din Asia, America Latina, estul Europei si Africa sunt caracterizate de o crestere a veniturilor si, in multe cazuri, o crestere corespunzatoare a consumului de carne. Asadar, e o nevoie crescuta de tehnologii moderne si eficiente de procesare a carnii si a produselor din carne.

Pe langa cantitate, si calitatea joaca un rol important, intrucat creste cererea pentru siguranta, calitatea si trasabilitatea produselor. In tarile vestice, atentia este pe optimizarea productivitatii prin eficientizarea energiei, productiei mari si sporirea automatizarii.

Pentru comert, cheia reusitei in viitor e adaptarea la noile obiceuri alimentare ale consumatorilor, precum mancarea de convenienta, walking food si produse aditionale. Mai mult decat atat, regionalismul joaca un rol important in decizia de cumparare. Investitiile in eficientizarea energiei si simplificarea procesului de productie sunt de asemenea teme importante pentru sector.

Anul acesta, la Messe Frankfurt sunt asteptati aproximativ 960 de expozanti din 50 de tari, printre care si lideri de piata, care isi vor prezenta inovatiile la targ. In salile ocupate in proportie de 100%, ei isi vor prezenta noile produse, tehnologii si solutii pentru toate etapele din lantul de procesare a carnii pe o suprafata de 110.000 de metri patrati. 60.000 de vizitatori din peste 140 de tari sunt asteptati la eveniment.



Poti fi interesat si de