Japonia a ridicat embargoul vechi de 15 ani pentru carnea din Danemarca

Japonia a ridicat embargoul vechi de 15 ani pentru carnea din Danemarca


Oficialii niponi au pus capat embargoului privind produsele de vita din Danemarca, ce a intrat in vigoare in 2001, din cauza epidemiei bolii vacii nebune, anunta Comisia Europeana printr-un comunicat de presa.

japoniaOficialii niponi au pus capat embargoului privind produsele de vita din Danemarca, ce a intrat in vigoare in 2001, din cauza epidemiei bolii vacii nebune, anunta Comisia Europeana printr-un comunicat de presa.

Decizia vine dupa ce Japonia a permis accesul pe piata a produselor de vita ce provin din Franta, Irlanda, Olanda si Polonia.

Comertul cu Japonia nu valoreaza mai mult de 1 milion de euro, dar Ministerul Mediului si Alimentelor din Danemarca spera ca acesta e primul pas, ce va duce la deschiderea altor piete din Asia, cum ar fi Vietnam si Coreea de Sud.

In 2001, Japonia a interzis importurile de carne de vita din spatiul comunitar, din cauza epidemiei bolii vacii nebune, masura ce a fost catalogata drept exagerata de catre comisarii europeni. Primele exporturi de carne de vita din UE catre Japonia au fost reluate in 2013, dupa un embargo de 12 ani.

Exporturile primelor patru state-membre autorizate sa trimita carne in Japonia (Franta, Irlanda, Olanda si Polonia) au insumat 4,6 milioane de euro in prima jumatate a anului 2015.



Poti fi interesat si de