Peste o tona de carne expirata, ridicata de la o firma din Constanta

Peste o tona de carne expirata, ridicata de la o firma din Constanta


Administratorul unei firme din Constanta a fost retinut de politisti si va fi prezentat instantei, cu propunere de arestare preventiva pentru mai multe infractiuni printre care evaziune fiscala si inselaciune, cu un prejudiciu adus bugetului central de peste 200.000 de lei.

carne roAdministratorul unei firme din Constanta a fost retinut de politisti si va fi prezentat instantei, cu propunere de arestare preventiva pentru mai multe infractiuni printre care evaziune fiscala si inselaciune, cu un prejudiciu adus bugetului central de peste 200.000 de lei.

La doua puncte de lucru ale societatii comerciale, situate in Piata Tomis III, anchetatorii au depistat peste o tona de carne si produse din carne cu termen de valabilitate expirat, fiind sesizati inspectorii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor. Carnea expirata a fost ridicata si predata unui agent economic in vederea distrugerii.

In fapt, D. Razvan, in calitate de administrator al unei societati comerciale, in perioada 2007-2009, s-a sustras de la plata de la bugetul de stat cu suma totala de 128.657 lei, reprezentand T.V.A si impozit pe profit. De asemenea, in cursul anului 2009, D. Razvan a procedat la falsificarea instrumentelor oficiale constand in stampile, instrumente oficiale pe care le-a utilizat pentru a crea aparenta de legalitate a carnii si a produselor din carne cu care s-a aprovizionat in calitate de reprezentant al societatii comerciale, potrivit anchetatorilor constanteni.

Ulterior, in 2013, administratorul firmei a refuzat sa puna la dispozitia organelor fiscale documentele financiar-contabile, in vederea efectuarii inspectiei fiscale, fiind efectuata o perchezitie domiciliara in urma careia au fost gasite peste 400 de inscrisuri contrafacute pe baza carora a fost facuta aprovizionarea cu carne, precum si o stampila si un contract falsificate.

Avand in vedere persistenta infractionala a inculpatului D. Razvan, (...) s-au solicitat autorizatii de perchezitii domiciliare la sediul social si puncte de lucru ale unei societati comerciale, aceasta a fost declarata inactiva ca urmare a neindeplinirii obligatiilor declarative cu privire la taxele si impozitele datorate bugetului de stat, societatea nedepunand bilanturi contabile anuale pentru perioada 2011-2014, conform politistilor constanteni.



Poti fi interesat si de