Studiu: Laptele si carnea bio, mult mai bogate in Omega-3

Studiu: Laptele si carnea bio, mult mai bogate in Omega-3


Laptele si carnea bio sunt mult mai bogate in Omega-3, acizi grasi esentiali pentru buna functionare a corpului uman, iar carnea bio contine mai putine grasimi saturate care maresc riscul maladiilor cardiovasculare, potrivit unui studiu publicat marti si citat de AFP.

lapte carneLaptele si carnea bio sunt mult mai bogate in Omega-3, acizi grasi esentiali pentru buna functionare a corpului uman, iar carnea bio contine mai putine grasimi saturate care maresc riscul maladiilor cardiovasculare, potrivit unui studiu publicat marti si citat de AFP.
Laptele si carnea bio contin aproximativ cu 50 % acizi grasi Omega-3 mai mult decat laptele si carnea provenite din agricultura traditionala, potrivit acestui studiu publicat in British Journal of Nutrition.

Cercetatorii Universitatii britanice din Newcastle au trecut in revista 196 de articole consacrate laptelui si 67 consacrate carnii si au gasit diferente nete intre laptele si carnea bio si laptele si carnea conventionale, in special la continutul de acizi grasi.

Omega-3 contribuie la reducerea maladiilor cardiovasculare, amelioreaza dezvoltarea neurologica si functia imunitara, a comentat Chris Seal, unul dintre profesori.

El subliniaza ca daca Agentia europeana de securitate alimentara preconizeaza dublarea continutului de acizi grasi de top Omega-3 in regimul alimentar al populatiilor din Europa de Vest este dificil ca acestia s? fie absorbiti in cantitate suficienta prin alimentatia traditionala.

Studiul nostru sugereaza ca a opta pentru bio ar permite intr-o anumita masura sa se amelioreze absorbtia acestor substante nutritive esentiale', adauga profesorul Seal.

Cresterea partii de Omega-3 nu semnifica totusi absorbtia mai multor calorii si grasimi saturate indezirabile, subliniaza in fine cercetatorii.

Accentul se pune pe 56% de Omega-3 suplimentari in laptele bio, dar aceasta proportie nu este valabila decat pentru grasimea din lapte si nu pentru laptele bio in ansamblul sau, a comentat Ian Givens, specialist in nutritie.

Trecerea de la laptele traditional la laptele bio ar creste absorbtia de Omega-3 de la 33 mg zilnic, adica doar 1,5% din regimul nostru alimentar total. Astfel de schimbari minore nu sunt susceptibile sa reprezinte un beneficiu nutritional sau un beneficiu pentru sanatate", a nuantat acesta.



Poti fi interesat si de