Doua cazuri de trichineloza in Braila


Aproximativ 30.000 de porci au fost sacrificati in decembrie 2015, in abatoarele si gospodariile din judetul Braila, din care doar doi au avut trichineloza, potrivit informatiilor furnizate miercuri, in sedinta Colegiului Prefectural, de directorul executiv al Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Braila, dr. Marian Pantiru, anunta Agerpres.

triAproximativ 30.000 de porci au fost sacrificati in decembrie 2015, in abatoarele si gospodariile din judetul Braila, din care doar doi au avut trichineloza, potrivit informatiilor furnizate miercuri, in sedinta Colegiului Prefectural, de directorul executiv al Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Braila, dr. Marian Pantiru, anunta Agerpres.

Numarul porcilor sacrificati in luna decembrie 2015 a fost de 27.325 capete in abatoare, din care o proba a fost pozitiva cu trichineloza, la care se adauga alte 2.141 animale sacrificate in gospodariile populatiei si examinate, din care, de asemenea, o proba a fost pozitiva.

Carcasele porcilor depistati pozitivi la examenul trichineloscopic au fost confiscate si incinerate, respectiv 270 kg de carne in total.

In scopul prevenirii aparitiei cazurilor de imbolnaviri sau toxiinfectii alimentare si pentru prevenirea si combaterea comercializarii ilegale de carne si produse din carne au fost aplicate, in perioada mentionata, trei sanctiuni contraventionale, in valoare de 4.600 lei.



Poti fi interesat si de