ARC se alatura razboiului impotriva evaziunii fiscale

ARC se alatura razboiului impotriva evaziunii fiscale


Asociatia Romana a Carnii saluta actiunea ANAF si DIICOT din ultima perioada pentru destructurarea marilor retele de evaziune fiscala din industria carnii si a preparatelor din carne, anunta organizatia printr-un comunicat de presa.

arc asocAsociatia Romana a Carnii saluta actiunea ANAF si DIICOT din ultima perioada pentru destructurarea marilor retele de evaziune fiscala din industria carnii si a preparatelor din carne, anunta organizatia printr-un comunicat de presa.

Ne manifestam indignarea fata de modul prin care unii asa-zisi oameni de afaceri inteleg sa isi bata joc atat de consumatorii romani, cat si de antreprenorii corecti din zona industriei alimentare si a zootehniei, potrivit aceleiasi surse.

Totodata, asociatia insista ca dubla reducere a TVA-ului (9% pentru produsele alimentare, 20% cota generala), care a insemnat o relansare a consumului, trebuie dublata de actiuni energice din partea institutiilor statului pentru combaterea evaziunii fiscale, se mai arata in comunicat.

Asociatia Romana a Carnii considera ca anul 2016 trebuie sa devina Anul cu toleranta zero pentru evaziunea fiscala, mai ales in actualul context economic dificil.

Niciun agent economic din industria carnii si a preparatelor din carne nu are nicio scuza pentru sustragerea de plata obligatiilor catre buget, distorsionarea grosolana a pietei din cauza evaziunii fiscale nemaiputand fi tolerata sub nicio forma, explica aceeasi sursa.

Asociatia Romana a Carnii este alaturi de ANAF si DIICOT in aceasta lupta impotriva evaziunii fiscale si isi reafirma disponibilitatea de a furniza autoritatilor tot sprijinul de care este nevoie, inclusiv informatii, expertiza, suport tehnic etc.

Atragem, insa, atentia ca simpla inchidere a unor firme nu este o masura suficienta. Cunoastem situatii nenumarate cand acelasi investitor a continuat sa faca evaziune fiscala chiar de a doua zi, pe alta firma. Prin urmare, nu putem decat sa solicitam ANAF si DIICOT sa taie in carne vie, oricat de sus si de extinse sunt itele afacerilor murdare din industria alimentara, se mai arata in comunicat.

Pozitia lui Radu Timis, presedintele Asociatiei Romane a Carnii, e una ferma: Nu este loc de jumatati de masura in lupta cu evaziunea fiscala din sectorul de carne. Fara mila si fara pic de discernamant si responsabilitate, evazionistii arunca in piata produse nefiscalizate, de o calitate indoielnica, pacalind consumatorul si lovind in economia nationala. Ce tratament merita acesti oameni de business din partea legii? Unul drept si ferm, blocandu-li-se toate posibilitatatile de a mai face evaziune fiscala in Romania.



Poti fi interesat si de