Americanii vor consuma mai multa carne rosie anul acesta

Americanii vor consuma mai multa carne rosie anul acesta


Anul acesta, americanii vor mnca aproximativ 24 de kg de carne rosie, cu 200 de grame mai mult dect in 2015, anunta Bloomberg.

carne rosieAnul acesta, americanii vor mnca aproximativ 24 de kg de carne rosie, cu 200 de grame mai mult dect in 2015, anunta Bloomberg.
Desi modesta, aceasta este prima crestere a consumului de carne rosie in SUA din ultimii 10 ani, potrivit datelor furnizate de Departamentul american pentru Agricultura.

Incepand din 2014, septelul bovin din SUA a fost la cel mai mic prag din ultimii 60 de ani, din cauza secetelor. Deficitul in materie de efective bovine a dus la o explozie a preturilor la carnea de vita. Insa de atunci, fermierii au reusit sa creasca mai multe animale, astfel ca in prezent septelul se afla la cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani, fapt ce a ajutat la scaderea preturilor. In februarie, un kg de carne de vita tocata a fost de aproape 9 dolari, cu 7% mai putin dect anul trecut.

Insa chiar si cu preturile scazute, consumul de carne de vita continua sa fie la un minim istoric: americanii mancau putin peste 42 de kg de carne, in medie, per locuitor pe an in 1976. Carnea de pui a prins avant incepand cu anii 90, astfel ca cei care iau masa la restaurant vor manca de doua ori mai multa carne de pui, curcan si porc anul acesta, in detrimentul carnii de vita.



Poti fi interesat si de