8 aprilie ultima zi pentru cererile de ajutor pentru sectorul porcin

8 aprilie ultima zi pentru cererile de ajutor pentru sectorul porcin


Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura primeste, pana la data de 8 aprilie 2016 inclusiv, cereri pentru ajutorul exceptional destinat crescatorilor de porcine care detin exploatatii autorizate sanitar veterinar pentru cresterea, ingrasarea sau reproductia porcinelor.

porcinAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura primeste, pana la data de 8 aprilie 2016 inclusiv, cereri pentru ajutorul exceptional destinat crescatorilor de porcine care detin exploatatii autorizate sanitar veterinar pentru cresterea, ingrasarea sau reproductia porcinelor.

Cererile de solicitare a ajutorului exceptional pentru sectorul de crestere porcine se depun la Centrele judetene ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, se arata intr-un comunicat al APIA remis AGERPRES.

Sprijinul financiar destinat fermierilor din sectorul carnii de porc se asigura din Fondul European de Garantare Agricola, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2016.

Suma totala pentru sectorul de crestere porcine este de peste 2,372 milioane euro, echivalent in lei la cursul BCE din data de 16 octombrie valabil si pentru data de 17 octombrie 2015, respectiv 4,4167 lei/euro, din care 2,072 milioane euro pentru activitatea de crestere si ingrasare din exploatatii si 300.000 euro pentru activitatea de reproductie din exploatatii.

Cererile pot fi depuse de crescatorii care au livrat direct sau prin terti si au clasificat porci in abatoare autorizate sau au livrat si au transferat scroafe sau scrofite de reproductie in perioada 1 ianuarie - 31 august 2015.

Beneficiarii care nu se afla sub angajament in cadrul Masurii 215, pot depune cererea de solicitare ajutor exceptional la Centrul judetean APIA unde isi au inregistrat sediul social.



Poti fi interesat si de