VIITORUL industriei carnii... ASTAZI


CONGRESUL INDUSTRIA CARNII este un eveniment de exceptie marca INDUSTRIA CARNII.RO si reuneste pe 14 Aprilie 2016, la Rin Grand Hotel in sala Bucuresti, cei mai buni specialisti din agricultura, zootehnie si industrie alimentara.

comunicatCONGRESUL INDUSTRIA CARNII este un eveniment de exceptie marca INDUSTRIA CARNII.RO si reuneste pe 14 Aprilie 2016, la Rin Grand Hotel in sala Bucuresti, cei mai buni specialisti din agricultura, zootehnie si industrie alimentara.

Aflat la cea de?a V?a editie, evenimentul poarta titulatura VIITORUL industriei carnii... ASTAZI si aduce in prim plan un mesaj care indeamna la solidaritate in industria alimentara din Romania, din perspectiva reducerii taxelor de raft intr-o perioada de criza pentru producatorii romani. Cu acest prilej, revista de specialitate INDIUSTRIA CARNII.RO lanseaza Campania Taiem taxele de raft avand drept scop sensibilizarea tuturor partilor implicate in comertul cu produse agroalimentare pe piata din Romania, incepand cu autoritatile statului, retaileri, producatori, procesatori si furnizori, pana la consumatorii romani.

O astfel de masura ar sprijini producatorii romani aflati intr-o situatie dificila pe fondul embargoului Rusiei, care a creat dezechilibre majore pe toate pietele statelor europene. In acelasi timp se impune o abordare corecta a pietei, oferind sanse egale in raport cu producatorii europeni listati in marile lanturi de retail prezente in Romania, astfel incat consumatorii sa beneficieze la randul lor de produse proaspete de calitate pe lantul scurt de aprovizionare, cu o trasabilitate clara, conform normelor europene de securitate alimentara.

O negociere transparenta si asigurarea unor spatii de expunere dedicate produselor romanesti este singura sansa de supravietuire a producatorilor locali, obligati astazi sa inchida unitatile de productie si sa-si declare falimentul din cauza unor reglementari stufoase si permisive. Intreg sectorul agroindustrial asteapta o implicare din partea autoritatilor statului, o masura care sa echilibreze comertul la nivelul pietei locale, astfel incat producatorii romani de alimente sa vanda, nu doar sub costul de productie, ci produse de calitate la un pret corect fata de consumatorul roman.

Aproximativ 1,6 milioane de romani depind de veniturile din agricultura si industria alimentara, iar aceste sectoare contribuie cu aproximativ 4% la PIB. Conform datelor furnizate de Asociatia Romana a Carnii, in ultimii 17 ani, companiile membre au facut investitii de peste 500 milioane euro, lucreaza cu sisteme de calitate IFS, Lean Six Sigma, care implica proceduri de management si de control al calitatii si sigurantei alimentare complexe.

Toate acestea au facut ca industria carnii din Romania sa puna in piata produse de o calitate superioara, evidentiindu-se cu cele mai noi tehnologii, cei mai buni specialisti si cele mai exigente standarde de calitate, uneori mult peste unele unitati de productie din tarile din vestul Europei. Realitatile industriei carnii din Romania, dar si situatia intregului sector agroalimentar vor fi dezbatute de cei mai importanti lideri de piata din domeniu, alaturi de cele mai reprezentative institutii ale statului si reprezentantii asociatiilor profesionale.

Pentru detalii si confirmarile speakerilor prezenti in cadrul evenimentului va rugam consultati programul actualizat pe site-ul https://www.industriacarnii.ro/evenimente/congres-ic-2016



Poti fi interesat si de