Toate ramurile aferente comertului cu amanuntul, in crestere

Toate ramurile aferente comertului cu amanuntul, in crestere


Produsele alimentare, nealimentare, bauturile, tutunul si carburantii au dus la cresterea volumului cifrei de afaceri in comertul cu amanuntul in primele doua luni din acest an comparativ cu aceeasi perioada din 2015, potrivit unui comunicat de presa al Institutului National de Statistica (INS).

supermarket1Produsele alimentare, nealimentare, bauturile, tutunul si carburantii au dus la cresterea volumului cifrei de afaceri in comertul cu amanuntul in primele doua luni din acest an comparativ cu aceeasi perioada din 2015, potrivit unui comunicat de presa al Institutului National de Statistica (INS).

"Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in perioada 1.I 29.II.2016, comparativ cu perioada 1.I 28.II.2015, a inregistrat o crestere cu 18,7% datorita cresterii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+29,3%), vanzarilor de produse nealimentare (+15,7%) si comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+7,2%)", se arata in comunicat.

In ceea ce priveste seria ajustata sezonier in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a fost inregistrata o crestere cu 16,9%, datorita cresterii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+26,2%), vanzarilor de produse nealimentare (+13,9%) si comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+7,8%).

In luna februarie, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) fata de luna precedenta a crescut, atat ca serie bruta, cu 4,2%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 1,9%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, a crescut ca serie bruta si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 21,8%, respectiv cu 18,4%.



Poti fi interesat si de