100.000 de miei din Botosani ar putea fi exportati anual in tarile arabe

100.000 de miei din Botosani ar putea fi exportati anual in tarile arabe


Crescatorii de ovine din judetul Botosani ar putea exporta anual peste 100.000 de miei in tarile arabe, a declarat, marti, pentru AGERPRES, presedintele Asociatiei Crescatorilor de Ovine si Caprine (ACOC) Moldoovis, Ionica Nechifor.

miei botosaniCrescatorii de ovine din judetul Botosani ar putea exporta anual peste 100.000 de miei in tarile arabe, a declarat, marti, pentru AGERPRES, presedintele Asociatiei Crescatorilor de Ovine si Caprine (ACOC) Moldoovis, Ionica Nechifor.
Potrivit acestuia, mai multe state, printre care Iordania, Arabia Saudita, Iran si Kuweit, sunt interesate de miei din Romania, in timp ce fermierii romani sunt atrasi de preturile bune oferite de arabi.

Exista doua posibilitati de a face exporturi, fie direct catre statele respective, fie prin Iordania, printr-un centru de carantina care se va deschide la 1 septembrie. Botosaniul are capacitatea de a livra circa 100.000 - 150.000 de capete la export anual, in conditiile in care noi avem vreo 340.000 de oi mama, a afirmat Nechifor.

Acesta a facut parte dintr-o delegatie, condusa de ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, care a participat, saptamana trecuta, la o intrevedere pe tema mentionata cu oficiali din Iordania.

Presedintele ACOC Moldoovis sustine ca exportul de miei este o alternativa la consumul acestora de pe piata interna. El pretinde ca vanzarea de miei catre piata externa poate constitui o oportunitate de dezvoltare a fermierilor din Romania si, totodata, de refacere a septelului de ovine.



Poti fi interesat si de