Vanbet va investi 3 milioane de euro anul acesta

Vanbet va investi 3 milioane de euro anul acesta


Societatea Vanbet din judetul Vaslui, membra a Cooperativei Tara mea, are programate investitii, pentru anul 2016, de peste 3 milioane de euro.

vanbetSocietatea Vanbet din judetul Vaslui, membra a Cooperativei Tara mea, are programate investitii, pentru anul 2016, de peste 3 milioane de euro.
Banii vor fi cheltuiti pentru finalizarea unei fabrici de nutreturi combinate (FNC), a unei fabrici de procesare a carnii de pasare, pentru patrunderea pe segmentul bio si in ferme.

In construirea FNC investim circa 500.000 de euro si speram sa fie gata in 3-4 luni. Unitatea de procesare este proiectata pentru o capacitate de 5 tone de preparate/zi. Pe segmentul bio investim intr-o ferma de gaini pentru oua si vom avea si pui cu crestere lenta pentru productia de carne de pui bio. Pe acest segment, conversia o sa dureze trei ani, declara Fanel Bogos, administratorul S.C. Vanbet.

In 2015, Vanbet a inregistrat o cifra de afaceri de 33 de milioane de euro in crestere cu 40%, fata de 2014. Aceasta crestere se explica prin achizitiile de ferme pe care le-am facut. Am crescut mult prin abatorizare. Produsele noastre ajung, la ora actuala, in aproape toata tara. Ne gandim si la export, dar dupa ce piata romaneasca va fi saturata. Si acum vindem 3-5 tone/zi in Ungaria, 2-3 tone/zi in Bulgaria, a adaugat Fanel Bogos.

Cu un numar de circa 1.000 de lucratori, incluzand si zilierii, productia Vanbet se ridica in prezent la o medie de 450.000 de oua/zi si 9 milioane de pui de carne pe an. Circa 40% din productie se vinde acum prin cooperativa Tara mea, care are ca partener Kaufland.

Societatea Vanbet a fost infiintata in anul 2001 avand ca obiect de activitate cresterea pasarilor si ierbivorelor. In prezent, detine noua ferme de pui de carne, patru ferme de gaini pentru oua de consum, doua ferme de gaini de reproductie rasa grea , doua ferme tineret inlocuire, incubatie, o ferma de capre, o fabrica de procesare lapte de capra si un FNC. SC Vanbet detine si mai multe marci inregistrate la OSIM: Puiul campion, Puiul haiducesc, Gaina Gospodina. De asemenea societatea a dezvoltat o retea de distributie a oualor si a incheiat contracte de vanzare de carne pui si oua cu distribuitori din toata tara.

Cooperativa Tara mea a inceput sa functioneze in luna iulie 2014 cu 200 de legumicultori, membri ai Cooperativei de producatori din Izbiceni si Visina, judetul Olt, care este afiliata la Federatia Agrostar. In prezent, din cooperativa fac parte mai multi producatori de carne de pasare si oua, producatori de legume si de produse din lapte de oaie si capra.



Poti fi interesat si de