Macelaria, un tip de afacere de succes in Germania

Macelaria, un tip de afacere de succes in Germania


Anul trecut, in Germania, peste 140.000 de oameni lucrau in macelarii, a anuntat Heinz-Werner Sss, presedintele Asociatiei Macelarilor din Germania, in cadrul conferintei premergatoare IFFA. Potrivit ultimelor date disponibile, macelariile au avut incasari de 10,5 miliarde de euro din vanzarea prin intermediul lanturilor de magazine, adica aproape doua treimi din totalul veniturilor realizate din comert.

macelarie germaniaAnul trecut, in Germania, peste 140.000 de oameni lucrau in macelarii, a anuntat Heinz-Werner Sss, presedintele Asociatiei Macelarilor din Germania, in cadrul conferintei premergatoare IFFA. Potrivit ultimelor date disponibile, macelariile au avut incasari de 10,5 miliarde de euro din vanzarea prin intermediul lanturilor de magazine, adica aproape doua treimi din totalul veniturilor realizate din comert.

Macelarii germani au cautat noi metode de desfacere, astfel ca au apelat la amplasarea unor tarabe mobile in puncte cheie. In total, anul trecut, in Germania, 5.000 de astfel de vehicule au vandut carne si produse din carne, iar 8% din macelariile germane au un magazin mobil de desfacere. In 2015, vanzarile din unitatile comerciale mobile au totalizat 250 de milioane de euro.

In ziua de azi, 3 din 4 macelarii germane ofera si servicii de catering si party service, ca o ramura suplimentara a afacerii, iar pentru numeroase firme specializate acestea au devenit principalul obiectiv pentru vanzari. Cu venituri in valoare de 1,6 miliarde de euro, party service si cateringul au fost cele mai importante canale de vanzari pentru macelariile din Germania anul trecut, dupa vanzarea la vitrina. Acum, mai mult de doua treimi din macelariile germane furnizeaza carne si produse din carne institutiilor, gradinitelor si scolilor, restaurantelor sau magazinelor de desfacere.

60% din magazinele si afacerile din comertul cu carne au si restaurante, in care sunt servite micuri dejun sau pranzuri la pachet. Pe aceasta cale, macelariile au castigat o zecime din totalul veniturilor pentru acest sector anul trecut.

In fiecare zi, sapte milioane de germani isi cumpara carnea din macelariile traditionale.



Poti fi interesat si de