Florin Marius Faur, noul director general al APIA

Florin Marius Faur, noul director general al APIA


Florin Marius Faur, director executiv la APIA Timi?, va fi numit director general al Agentiei de Plati ?i Interventie pentru Agricultura (APIA), in locul lui Ioan Merca, a declarat, marti, pentru Agerpres, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

florin faurFlorin Marius Faur, director executiv la APIA Timi?, va fi numit director general al Agentiei de Plati ?i Interventie pentru Agricultura (APIA), in locul lui Ioan Merca, a declarat, marti, pentru Agerpres, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

"Florin Faur va prelua de marti ?efia APIA, inlocuindu-l pe Ioan Merca, iar Sergiu Iulian Jitareanu, director executiv la APIA Ia?i, va fi numit director general adjunct pe un post vacant existent la APIA. Ordinele vor fi semnate incepand cu data de 3 mai 2016", a spus Irimescu.APIA are prevazute in organigrama trei posturi de director general adjunct, doua fiind ocupate de Nicolae Horumba ?i Paul Eduard Kmen.

Florin Marius Faur a mai detinut ?efia APIA, intre anii 2010 ?i 2012, fiind propus inca o data de catre Achim Irimescu, in decembrie 2015, sa il inlocuiasca pe Mihai Putintei. Ulterior, ministrul Agriculturii a revocat ordinul de numire pentru Florin Faur, din cauza unor neconformitati.Florin Faur este absolvent al Facultatii de Agricultura din cadrul Universitatii de ?tiinte Agricole ?i Medicina Veterinara a Banatului USAMV Timi?oara, institutie la care a obtinut o diploma de master, precum ?i titlul de doctor in agronomie. Faur conduce APIA Timi? din 2006 ?i are experienta in gestionarea fondurilor europene.

Sergiu Iulian Jitareanu a absolvit Universitatea de ?tiinte Agricole ?i Medicina Veterinara Ia?i in 1999, dupa care a devenit cadru didactic al acestei facultati. Chiar de la infiintare, din anul 2006, lucreaza la APIA Ia?i, fiind consilier superior, ?ef serviciu control teren, director executiv adjunct ?i, din 2011, director executiv.



Poti fi interesat si de