Bloomberg: Bayer ar fi interesat de achizitionarea companiei Monsanto

Bloomberg: Bayer ar fi interesat de achizitionarea companiei Monsanto


Grupul chimico-farmaceutic Bayer AG exploreaza posibilitatea preluarii rivalei americane Monsanto Co, o tranzactie care ar crea cel mai mare furnizor din lume de seminte si erbicide, au declarat, pentru Bloomberg, surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul.

bayerGrupul chimico-farmaceutic Bayer AG exploreaza posibilitatea preluarii rivalei americane Monsanto Co, o tranzactie care ar crea cel mai mare furnizor din lume de seminte si erbicide, au declarat, pentru Bloomberg, surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul.

Grupul german se afla in discutii preliminare interne si cu consilierii privind achizitionarea Monsanto, a carei capitalizare de piata se ridica la aproape 40 miliarde de dolari. Bayer, care este evaluata la aproximativ 84 miliarde de euro (96 miliarde de dolari), a discutat cum sa finanteze tranzactia, inclusiv potentiale vanzari de active. Cele doua companii ar putea infiinta societati mixte sau vanzari reciproce de active, sustin sursele.

Joi, actiunile Bayer au scazut cu 2,7%, la 97,31 euro, la Bursa de la Frankfurt, in timp ce titlurile Monsanto au urcat cu 18% in predeschiderea sedintei de tranzactionare, dupa ce, miercuri, au inregistrat un declin de 0,9%, la 90,34 euro, la Bursa de la New York.

Tranzactia ar ajuta Bayer si Monsanto sa-si consolideze pozitiile, pe fondul valului de tranzactii din sector. Rivalele Dow Chemical si DuPont au anuntat anul trecut ca vor sa-si combine operatiunile, intr-o tranzactie de 130 de miliarde de dolari, in timp ce China National Chemical Corp. a cumparat in februarie firma elvetiana Syngenta AG, pentru 43 miliarde de dolari.

In ultimele luni, veniturile Monsanto, cel mai mare producator de seminte din lume, au coborat din cauza scaderii pretului la soia si porumb si a aprecierii dolarului, determinand compania americana sa-si intensifice eforturile de restructurare si sa apeleze la concedieri masive.



Poti fi interesat si de