Noi masuri financiare pentru sustinerea agricultorilor

Noi masuri financiare pentru sustinerea agricultorilor


Guvernul a aprobat miercuri, printr-o hotarare, unele masuri financiare temporare pentru stimularea gradului de absorbtie a fondurilor alocate in cadrul schemelor de plati directe pentru agricultura, a ajutoarelor exceptionale cu caracter temporar, a masurilor de piata si interventie in agricultura, a celor de informare si promovare pentru produsele agricole pe piata interna si in tarile terte, a masurii de promovare a vinurilor.

masuri noiGuvernul a aprobat miercuri, printr-o hotarare, unele masuri financiare temporare pentru stimularea gradului de absorbtie a fondurilor alocate in cadrul schemelor de plati directe pentru agricultura, a ajutoarelor exceptionale cu caracter temporar, a masurilor de piata si interventie in agricultura, a celor de informare si promovare pentru produsele agricole pe piata interna si in tarile terte, a masurii de promovare a vinurilor.

Potrivit unui comunicat al Executivului remis AGERPRES, prin actul normativ adoptat miercuri se aloca temporar, pana la 31 decembrie 2016, Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale suma de 1,786 milioane de lei, din veniturile din privatizare. Aceasta suma se adauga alocarii temporare de 3,6 milioane de lei, adoptata prin HG 174/2016, Ministerului Agriculturii, in acelasi scop si prin acelasi mecanism.

Din sumele alocate temporar din venituri din privatizare se vor deconta mai rapid platile agricultorilor, masura care ii va sprijini sa-si asigure resursele financiare pentru desfasurarea activitatilor din agricultura, precizeaza Guvernul.

Executivul arata ca, dupa ce Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura efectueaza platile, cheltuielile realizate se transmit Comisiei Europene prin Declaratiile lunare, iar Comisia Europeana le ramburseaza Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, urmand sa fie restituite Ministerului Finantelor Publice.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale asigura resursele necesare efectuarii platilor de catre APIA beneficiarilor schemelor de plati directe pentru agricultura, a ajutoarelor exceptionale cu caracter temporar, a masurilor de piata si interventie in agricultura, a masurii de informare si promovare pentru produsele agricole pe piata interna si in tarile terte, a masurii de promovare a vinurilor, care se finanteaza din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), se explica in comunicat.



Poti fi interesat si de