Abatoare din Suceava, controlate de DSVSA


Doua abatoare din judet sunt incluse in Planul national de control privind determinarea prevalentei Echerichia Coli verotoxigena, inspectorii sanitari veterinari urmand sa preleveze probe de pe suprafata carcaselor de bovine, suine si ovine, a declarat pentru AGERPRES, miercuri, directorul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Suceava, Laurentiu Postolache.

carcase porcDoua abatoare din judet sunt incluse in Planul national de control privind determinarea prevalentei Echerichia Coli verotoxigena, inspectorii sanitari veterinari urmand sa preleveze probe de pe suprafata carcaselor de bovine, suine si ovine, a declarat pentru AGERPRES, miercuri, directorul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Suceava, Laurentiu Postolache.

Directorul DSVSA Suceava a aratat ca, in cadrul actiunii de control ce vizeaza doua unitati de abatorizare din judet, pana la sfarsitul acestei saptamani, se vor preleva probe de pe suprafata carcaselor de bovine, suine si ovine, ce vor fi lucrate in Laboratorul Sanitar-Veterinar Suceava.

Potrivit lui Postolache, actiunea de control face parte din Planul National de Control, lansat de ANSVSA, care are ca tematica determinarea prevalentei Escherichia Coli verotoxigena, de pe suprafata carcaselor de bovine si ovine, din carnea proaspata de bovine si ovine, din carnea tocata si carnea preparata, dar si din laptele crud si produsele din lapte crud. Totodata, Postolache a spus ca, in functie de solicitarile ANSVSA, actiunile de control vor fi extinse si pe alte tipuri de produse alimentare de origine animala.



Poti fi interesat si de