Actiuni de verificare si control a calitatii produselor

Actiuni de verificare si control a calitatii produselor


Premierul Dacian Ciolos a anuntat, joi, ca a cerut ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, si presedintelui ANSVSA, Radu Roatis Chetan, sa pregateasca pentru saptamanile si lunile urmatoare actiuni foarte clare de verificare si de control a calitatii produselor.

ciolos dacPremierul Dacian Ciolos a anuntat, joi, ca a cerut ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, si presedintelui ANSVSA, Radu Roatis Chetan, sa pregateasca pentru saptamanile si lunile urmatoare actiuni foarte clare de verificare si de control a calitatii produselor.
Premierul a subliniat ca asteapta ca ministrul Agriculturii sa ia masuri inclusiv in chestiunea privind calitatea alimentelor.

De aceea am si luat decizia de a schimba conducerea de la Autoritatea Sanitar Veterinara, unde impresia mea era ca managementul, pe care tot eu l-am numit in urma cu cateva luni de zile, nu era suficient de proactiv si de eficient din acest punct de vedere. Am cerut acum domnului ministru, care are in coordonare si Autoritatea Sanitar Veterinara, si presedintelui Autoritatii Sanitar Veterinare sa pregateasca pentru saptamanile si lunile urmatoare niste actiuni foarte clare de verificare si de control a calitatii produselor, inclusiv din acest punct de vedere, a mai spus Ciolos.

Intrebat daca l-ar fi demis pe Achim Irimescu in cazul in care motiunea impotriva sa ar fi trecut in Parlament, Dacian Ciolos a spus ca nu doreste sa comenteze acest aspect, precizand insa ca asteapta de la ministrul Agriculturii un comportament de om responsabil de un anumit domeniu.

Nu vreau sa comentez ce s-ar fi intamplat daca s-ar fi votat. Nu s-a votat. Parlamentul n-a votat aceasta motiune, n-am de ce sa dau explicatii, asa cum nici Parlamentul nu da explicatii de ce n-a votat motiunea. Insa, (...) cu sau fara motiune, eu i-am spus domnului ministru ca astept de la dansul nu doar declaratii ale unui om care cunoaste tehnic anumite lucruri, ci astept un comportament de ministru si anume de om care e responsabil in stat de un anumit domeniu. Si nu e suficient sa faca anumite declaratii (...) ca stie anumite lucruri, ci sa si ia niste masuri, a spus Dacian Ciolos, la Realitatea Tv.



Poti fi interesat si de