Amenzi de 70.700 de lei date de ANSVSA in Hala Obor

Amenzi de 70.700 de lei date de ANSVSA in Hala Obor


Inspectorii sanitari veterinari au aplicat 19 amenzi contraventionale, in valoare de 70.700 de lei, si au emis opt Ordonante de Suspendare a Activitatii, dintre care una, pentru o perioada de un an, dupa un control efectuat in Hala Obor din Bucuresti, informeaza Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor intr-un comunicat transmis AGERPRES.

amenzi ansvsaInspectorii sanitari veterinari au aplicat 19 amenzi contraventionale, in valoare de 70.700 de lei, si au emis opt Ordonante de Suspendare a Activitatii, dintre care una, pentru o perioada de un an, dupa un control efectuat in Hala Obor din Bucuresti, informeaza Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor intr-un comunicat transmis AGERPRES.

Totodata, a fost confiscata o cantitate de peste 6,5 tone de produse alimentare improprii consumului uman, si anume: 6,24 tone de produse alimentare din mijloace de transport neautorizate si 323 de kilograme de produse alimentare din depozite alimentare. Toate produsele alimentare confiscate au fost dirijate catre neutralizare.

Controlul din Hala Obor a fost efectuat in 9 mijloace de transport, 11 macelarii si un magazin alimentar. Potrivit sursei citate, neregulile constatate de inspectorii sanitari veterinari au vizat comercializarea de produse alimentare fara elemente de identificare, etichetate sau ambalate necorespunzator, dar si fara respectarea conditiilor de igiena, transportul de produse alimentare cu mijloace de transport neautorizate sanitar veterinar, insalubre si fara echipamente de asigurare a lantului de frig.

Asemenea actiuni fac parte din programul comun pus la punct de ANSVSA cu Ministerul Administratiei si Internelor, precum si cu alte structuri guvernamentale, prin protocoale institutionale, pentru asigurarea sanatatii populatiei, prin gestionarea permanenta a sigurantei alimentelor, care este o componenta importanta a Strategiei nationale de securitate a Romaniei. Totodata, prin asemenea actiuni si programe comune, asiguram si sprijinul necesar combaterii evaziunii fiscale, deoarece combaterea evaziunii fiscale este un obiectiv de siguranta nationala si de reforma administrativa, a afirmat presedintele ANSVSA, Radu Roatis Chetan.

Tematica acestor controale a fost verificarea respectarii normelor si cerintelor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor, precum si activitati specifice de prevenire si combatere a ilegalitatilor privind comercializarea produselor alimentare.

Controlul ANSVSA a fost efectuat impreuna cu Inspectoratul General al Politiei Romane.



Poti fi interesat si de