S-a schimbat ordinea in topul celor mai profitabili retaileri din Romania

S-a schimbat ordinea in topul celor mai profitabili retaileri din Romania


Discounterul german Lidl a urcat in topul celor mai profitabili retaileri din Romania, ajungand pe locul al treilea, dupa ce a surclasat lanturile Auchan si Metro, potrivit informatiilor furnizate de Ministerul Finantelor Publice.

lidlDiscounterul german Lidl a urcat in topul celor mai profitabili retaileri din Romania, ajungand pe locul al treilea, dupa ce a surclasat lanturile Auchan si Metro, potrivit informatiilor furnizate de Ministerul Finantelor Publice.
Cu o retea de aproape 200 de magazine, Lidl a raportat o cifra de afaceri neta de 4,72 miliarde de lei (1,062 miliarde de euro) pentru anul trecut, in crestere cu 21,5% comparativ cu anul anterior, si un profit net de 172 milioane de lei (38,7 milioane de euro), de aproape trei ori mai mare fata de anul 2014.
Lantul de magazine METRO ajunge, astfel pe locul al patrulea in topul celor mai profitabili retaileri din Romania, cu o cifra de afaceri de 4,49 miliarde de lei raportata pentru anul trecut, cu 0,1% peste nivelul inregistrat cu un an in urma. Urmatorul clasat in acest top este retailerul francez Auchan, care a raportat, pentru anul trecut, o cifra de afaceri neta in valoare de peste 4,4 miliarde de lei (aproximativ 1 miliard de euro) cu 17,8% mai mult decat cu un an in urma. Cel mai mare retailer din Romania ramane, si anul acesta, lantul de magazine Kaufland, urmat de francezii de la Carrefour.



Poti fi interesat si de