Amenzi uriase pentru braconierii din Delta Dunarii

Amenzi uriase pentru braconierii din Delta Dunarii


Comisarii Garzii Nationale de Mediu au intocmit patru dosare de urmarire penala pentru braconaj piscicol in Delta Dunarii si au confiscat doua ambarcatiuni surprinse in flagrant, in urma unor controale realizate in perioada 24 - 26 mai 2016, a anuntat Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor (MMAP).

amenzi deltaComisarii Garzii Nationale de Mediu au intocmit patru dosare de urmarire penala pentru braconaj piscicol in Delta Dunarii si au confiscat doua ambarcatiuni surprinse in flagrant, in urma unor controale realizate in perioada 24 - 26 mai 2016, a anuntat Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor (MMAP).
De asemenea, au fost aplicate contraventii de peste 10.900 de lei si scoase din apele Dunarii 2,5 kilometri de plase montate ilegal de braconieri pentru recoltarea speciilor protejate.

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort remis AGERPRES, controlul s-a realizat din dispozitia ministrului Mediului, Cristiana Pasca Palmer, cu echipe mixte formate din comisari ai Garzii Nationale de Mediu, inclusiv din comisariatele judetene din tara, reprezentanti ai Serviciului de Politie Delta Dunarii si ai IPJ Tulcea. Zona de desfasurare a controlului a cuprins aproape intreg arealul Deltei Dunarii, lacurile interioare, incluzand complexul lagunar Razelm - Sinoe si zona litorala a Marii Negre, intre Golful Musura si Edighiol (localitatile Sulina si Sinoe).

Echipele au actionat in plina perioada de prohibitie: am vrut sa-i surprindem pe cei care nu tin cont de constrangerile legale. Din pacate, de prea mult timp legea se incalca repetat si cu buna stiinta in Delta Dunarii, producand pagube insemnate capitalului natural unic de acolo. De aceea, am dispus Garzii Nationale de Mediu sa desfasoare controale inopinate, in aceasta perioada, pe intreaga suprafata a Rezervatiei. Totodata, am cerut Garzii sa nu se limiteze la actiuni punctuale, ci sa faca aceste verificari in mod continuu, deoarece obiectivul nostru este sa reducem, pe cat posibil, fenomenul braconajului din Delta Dunarii, a declarat ministrul Cristiana Pasca Palmer.

Aceasta a precizat ca in urma actiunii de control au fost scoase din apele Dunarii si Marii Negre 2,5 km de plase montate ilegal de braconieri pentru recoltarea speciilor protejate precum si zeci de vintire de balta de-a lungul canalelor Deltei Dunarii.

Echipele mixte de control au prins in flagrant ambarcatiuni din care se pescuiau ilegal specii precum nisetru, pastruga, calcan, limba de mare si se recoltau inclusiv exemplare de delfini, a precizat ministrul Mediului. Exemplare vii de pesti si mamifere marine capturate de braconieri au fost returnate mediului natural.

In perioada urmatoare, Garda Nationala de Mediu in colaborare cu Politia Romana vor continua actiunile de combatere a braconajului piscicol, cu precadere in zonele in care se suspecteaza ca se desfasoara astfel de activitati.



Poti fi interesat si de