Crestere de doua cifre a comertului cu amanuntul in Romania

Crestere de doua cifre a comertului cu amanuntul in Romania


Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul a crescut cu 19,1% in primele patru luni ale acestui an comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, se arata intr-un comunicat de presa al Institutului National de Statistica remis AGERPRES.

crestereVolumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul a crescut cu 19,1% in primele patru luni ale acestui an comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, se arata intr-un comunicat de presa al Institutului National de Statistica remis AGERPRES.
Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in perioada 1.I - 30.IV.2016, comparativ cu perioada 1.I - 30.IV.2015 a inregistrat o crestere cu 19,1% datorita cresterii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+28,1%), vanzarilor de produse nealimentare (+16,7%) si comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+9,2%), se arata in comunicat.

In ceea ce priveste seria ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in primele 4 luni a fost inregistrata o crestere cu 17,7%, datorita cresterii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+26,5%), vanzarilor de produse nealimentare (+15,4%) si comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+9,2%).

Potrivit INS, in luna aprilie 2016, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) fata de luna precedenta a crescut atat ca serie bruta cu 6,7% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 2,8%. Fata de luna corespunzatoare a anului precedent a crescut ca serie bruta cu 19,1%, iar ca sezonalitate cu 19%.



Poti fi interesat si de