Fermierii au inceput protestul, ministrul Agriculturii prezent la manifestatie

Fermierii au inceput protestul, ministrul Agriculturii prezent la manifestatie


Cateva mii de fermieri romani au inceput marti, de la ora 12,00, protestul organizat in Parcul Izvor din fata Palatului Parlamentului, nemultumiti de intarzierea platii subventiilor din agricultura dar si de amanarea unor legi esentiale pentru sector.

protestCateva mii de fermieri romani au inceput marti, de la ora 12,00, protestul organizat in Parcul Izvor din fata Palatului Parlamentului, nemultumiti de intarzierea platii subventiilor din agricultura dar si de amanarea unor legi esentiale pentru sector.
La protest participa inclusiv ministrul Agriculturii Achim Irimescu si presedintele Comisiei pentru agricultura din Camera Deputatilor, Nini Sapunaru.

"Nu mergem acolo (in Parlament n.r.). Noi am fost acolo si nu o data, ci de foarte multe ori. Astazi ii rugam sa vina ei aici. Nu asteptam pe nimeni. Fac apel la parlamentari, fac apel la Minister. Daca era ceva aranjat eram acolo, nu ii aduceam in fata a mii de oameni. Stateam la o masa, dar am stat la masa fata in fata de atatea ori", a spus Laurentiu Baciu, presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR).

Mitingul de protest este organizat de Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), impreuna cu Federatia Romovis, Federatia PROOVIS, Federatia Nationala a Crescatorilor de Ovine din Romania (Dobrogea), Asociatia Crescatorilor de Bovine din judetul Covasna, Asociatia Nationala a Crescatorilor de Vaci de Carne, Federatia Nationala CAPRIROM.

Producatorii agricoli solicita reglementarea fiscalizarii, acuza faptul ca sunt supusi unor abuzuri ANAF si cer ca responsabilii de intarzierea subventiilor sa suporte consecintele. De asemenea, ei solicita stoparea, in regim de urgenta, a vanzarii terenurilor agricole catre straini si reglementari clare pe Legea etichetarii produseloragroalimentare si pe Legea Vanatorii, cea care, dupa 'expirarea' OUG 60/2015, blocheaza din nou pasunatul intre 6 decembrie si 24 aprilie si limiteaza numarul de caini la turma de oi, dar si pe Legea 321 referitoare la produse romanesti in supermarketuri.

Laurentiu Baciu a declarat ca la acest miting asteapta aproximativ 10.000 de participanti.



Poti fi interesat si de