Pensionarii canadieni au cumparat actiuni la un mare comerciant din Romania

Pensionarii canadieni au cumparat actiuni la un mare comerciant din Romania


Traderul anglo-elvetian de materii prime Glencore, prezent si pe piata din Romania, a anuntat ca a vandut un pachet suplimentar de 9,99% din actiunile diviziei sale de produse agricole Glencore Agri catre Biroul de Investitii al Regimului de Pensii din Canada (CPPIB) pentru suma de 624,9 milioane de dolari, informeaza Reuters.

pensionari canadieniTraderul anglo-elvetian de materii prime Glencore, prezent si pe piata din Romania, a anuntat ca a vandut un pachet suplimentar de 9,99% din actiunile diviziei sale de produse agricole Glencore Agri catre Biroul de Investitii al Regimului de Pensii din Canada (CPPIB) pentru suma de 624,9 milioane de dolari, informeaza Reuters.
Vanzarea acestui pachet de actiuni vine la doua luni dupa ce Glencore a vandut un prim pachet de 40% din actiunile sale la Glencore Agri catre Biroul de Investitii al Regimului de Pensii din Canada (CPPIB) pentru suma de 2,5 miliarde de dolari, si reduce la 50,01% participatia detinuta de Glencore la divizia sa de produse agricole. Aceasta tranzactie scoate in evidenta valoarea superioara a Glencore Agri comparativ cu principalii sai rivali a declarat directorul general de la Glencore, Ivan Glasenberg.

Suma de 3,124 miliarde de dolari rezultata in urma celor doua tranzactii va fi utilizata de Glencore pentru a-si reduce datoria neta.

Glencore a devenit un jucator important pe piata produselor agricole dupa ce, in 2012, a preluat traderul canadian de cereale Viterra Inc. pentru 4,6 miliarde de dolari. Cu o retea globala de peste 200 facilitati de stocare si 23 de porturi, compania cumpara produse agricole (grau, porumb, orz, bumbac, zahar si biocombustibili) de la fermieri, procesatori si alti furnizori pe care le revinde clientilor. Glencore este unul dintre cei mari mari comercianti de materii prime agricole din Romania.



Poti fi interesat si de