Balanta comerciala a exporturilor de carne de porc din SUA

Balanta comerciala a exporturilor de carne de porc din SUA


SUA a exportat carne si preparate din porc in valoare de 1,8 miliarde de dolari in primele patru luni ale acestui an.

balanta 9SUA a exportat carne si preparate din porc in valoare de 1,8 miliarde de dolari in primele patru luni ale acestui an.
Pentru prima oara in istorie, exporturile catre China le-au depasit pe cele catre Japonia. Este anuntul facut de autoritati la cea mai mare expozitie dedicata sectorului porcin din lume, World Pork Expo, ce are loc zilele acestea in Iowa.

In total, SUA a exportat 567 milioane de kg in aceasta perioada, o valoare similara cu nivelul inregistrat in primul trimestru al anului trecut. Valoarea exporturilor a scazut cu 9 procente fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In primele patru luni ale 2016, Mexicul a fost cea mai mare piata de export pentru carnea de porc din SUA, cu o valoare de 356 milioane de dolari.

In aprilie, volumele exporturilor de carne de porc catre China au fost mai mari decat cele trimise in Japonia pentru prima oara in istorie. In primele patru luni ale acestui an, exporturile catre China si Hong Kong au crescut cu 78% in termeni de volum si 54% in termeni de valoare.



Poti fi interesat si de