Radu Timis: fermierii si procesatorii ar trebui sa se uneasca

Radu Timis: fermierii si procesatorii ar trebui sa se uneasca


Radu Timis, proprietarul Cris-Tim, a declarat ca producatorii romani nu au putere de negociere in marile magazine. Solutia ar fi ca toti fermierii si procesatorii romani sa se uneasca si sa isi faca propriile unitati comerciale, a afirmat acesta in cadrul unei dezbateri pe tema Legii supermarketurilor, ce a avut loc pe 14 iunie la Parlamentul Romaniei.

radu timisRadu Timis, proprietarul Cris-Tim, a declarat ca producatorii romani nu au putere de negociere in marile magazine. Solutia ar fi ca toti fermierii si procesatorii romani sa se uneasca si sa isi faca propriile unitati comerciale, a afirmat acesta in cadrul unei dezbateri pe tema Legii supermarketurilor, ce a avut loc pe 14 iunie la Parlamentul Romaniei.

Fermierul, micul fermier din Romania nu are nicio sansa! (...) Noi nu avem putere de negociere in magazine. Probabil, solutia ar fi sa ne unim toti fermierii, toti procesatorii romani, sa ne facem magazinele noastre, a afirmat Radu Timis in cadrul dezbaterii.

Proprietarul Cris-Tim a explicat ca in strainatate exista modele de bune practici, tari in care producatorii au locul lor de desfacere.

Daca vom continua in acest ritm, nu vom avea nicio sansa! Capitalul romanesc este la ora aceasta la 50%? Vom ajunge la 30% si pamantul nostru se va vinde, a adaugat Radu Timis.

La dezbatere au participat deputati din Comisia de agricultura din Camera Deputatilor, fermieri si procesatori, dar si ministrul Agriculturii Achim Irimescu.

Producatorii din Romania vor fi avantajati prin aceasta lege sub aspectul desfacerii productiei proprii, aceasta avand un impact pozitiv inclusiv asupra gestionarii materiilor prime din sectorul vegetal si zootehnic care, valorificate fiind de agentii economici locali, vor duce la scaderea exporturilor de materii prime si totodata la diminuarea importurilor de produse alimentare finite, a afirmat ministrul Achim Irimescu.

Ministrul Irimescu a punctat, insa, un aspect esential privind aplicarea acestei legi si anume necesitatea asocierii micilor producatori pentru a putea livra in hipermarketuri cantitatile pe care aceste retele le solicit.

E nevoie de productie constanta si de aceea, producatorii trebuie sa faca acest pas, spre asociere. In comun pot valorifica mult mai bine marfa pe care o produc, a adaugat acesta.



Poti fi interesat si de