Romania exporta in SUA mai mult decat importa


Romania exporta in Statele Unite mai multe produse agricole decat importa, insa sunt oportunitati pentru aceasta de a trimite in SUA si alt gen de produse, a declarat, Michael Scuse, adjunctul secretarului Departamentului Agriculturii (USDA), la o intalnire cu jurnalistii.

exporturiRomania exporta in Statele Unite mai multe produse agricole decat importa, insa sunt oportunitati pentru aceasta de a trimite in SUA si alt gen de produse, a declarat, Michael Scuse, adjunctul secretarului Departamentului Agriculturii (USDA), la o intalnire cu jurnalistii.

Oportunitatile companiilor americane pe piata din Romania ar putea fi in sectorul echipamentelor, posibil echipamente pentru ferme, echipamente pentru procesare sau impachetare, care ar putea aduce valoare adaugata, material genetic. Exista o multime de oportunitati pentru Romania ca sa exporte produse catre SUA. Cred ca Romania exporta cu mult peste cat importa din SUA. Deci, pentru Romania, este directia corecta si cred ca mai sunt si alte oportunitati, a spus Scuse.

Potrivit datelor oficiale, in anul fiscal 2015 (octombrie 2014 - septembrie 2015), volumul exportului de produse agricole romanesti in SUA a fost de 164 milioane de dolari, iar importul a fost de aproximativ 50 de milioane de dolari. Exportul a constat in cea mai mare parte din cereale, majoritatea porumb, in valoare de 97,5 milioane de dolari. De asemenea, oficialul USDA a facut referire la posibilitatea fermierilor romani de a exporta carne de vita si porc in SUA si a spus ca autoritatile veterinare din cele doua tari se afla in discutii cu privire la ce poate fi facut astfel incat acest tip de export sa fie reluat. Adjunctul secretarului Departamentului Agriculturii (USDA), Michael Scuse, a participat joi, in Bucuresti, la o masa rotunda pe teme de agricultura.



Poti fi interesat si de