Fermierii britanici, ingrijorati de rezultatele referendumului

Fermierii britanici, ingrijorati de rezultatele referendumului


Viitorul este incert ca urmare a rezultatelor referendumului, titreaza publicatia de specialitate Meat Info din Marea Britanie. Britanicii au votat in proportie de 51,9% pentru dezlipirea de blocul comunitar, cu o prezenta la vot de 72,2%.

fermieri britaniciViitorul este incert ca urmare a rezultatelor referendumului, titreaza publicatia de specialitate Meat Info din Marea Britanie. Britanicii au votat in proportie de 51,9% pentru dezlipirea de blocul comunitar, cu o prezenta la vot de 72,2%.
Asociatia britanica a Procesatorilor de Carne a luat pozitie fata de rezultatele referendumului. Decizia anuntata in aceasta dimineata va duce la o perioada de nesiguranta majora. Asociatia va lucra din greu pentru a se asigura ca interesele industriei carnii din Marea Britanie vor fi recunoscute in urmatoarele luni, in noua relatie cu Europa, a declarat purtatorul de cuvant al Asociatiei britanice a Procesatorilor de Carne.

Liz Murphy, directorul general al Asociatiei pentru comertul cu carne la nivel international, a pledat pentru continuarea comertului pana la stabilirea unor noi termeni.

Este vital pentru toate companiile din cadrul asociatiei noastre sa aiba acces in continuare la sursele de carne din import si la pietele externe. Aproximativ 45% din carne si preparatele din carne comercializate in Regat sunt importate. Industria si consumatorii britanici se asteapta sa aiba acces la preparate din carne de inalta calitate si cer o aprovizionare continua din toate sursele inclusiv din UE. Acest aspect este esential pentru a putea hrani populatia, pentru a asigura aprovizionarea continua in retail, servicii alimentare, productie si comertul cu ridicata, a declarat Liz Murphy.

Tot ea a atras atentia asupra faptului ca aproximativ 24% din totalul productiei de carne din Marea Britanie ajunge pe pietele externe.

Accesul la aceste piete este vital pentru a asigura un sprijin complet fermierului britanic si sectorului carnii si ne permite sa exportam carne la cele mai inalte standarde. Este esential pentru economia si piata muncii din Marea Britanie sa continuam sa avem un comert in ambele directii, a mai declarat Liz Murphy.

Si Asociatia Veterinarilor Britanici a iesit la declaratii, dupa anuntarea rezultatelor referendumului.

Decizia Marii Britanii de a parasi Uniunea Europeana va avea un impact semnificativ in chestiuni de interes pentru profesia de veterinar, ce au legatura cu reglementarile pentru acest domeniu, dar si cu bunastarea animalelor, cercetarea, monitorizarea si transporturile de animale, a afirmat Sean Wensley, presedintele Asociatiei.

In urma cu trei luni, Federatia pentru Alimente si Bauturi din Marea Britanie a publicat un sondaj de opinie efectuat in randul membrilor sai ce arata un sprijin de 70% in favoarea ramanerii in Uniunea Europeana. Inevitabil, in lumina acelor rezultate, cei mai multi membri ai nostri se vor arata dezamagiti de rezultat. Acum incercam sa gasim o solutie pentru a trece peste aceasta perioada deosebit de dificila. Ne vom concentra pe colaborarea cu Guvernul, pentru a intelege ce inseamna aceasta decizie pentru comert si pentru a ne asigura ca vom avea cel mai bun rezultat pentru industrie, a declarat Ian Wright, directorul general al Federatiei pentru Alimente si Bauturi.

Sindicatul National al Fermierilor a anuntat organizarea unei sedinte extraordinare a Consiliului organizatiei pe 1 iulie. Membrii nostri vor sa inteleaga, pe buna dreptate, impactul asupra afacerilor lor. Intelegem ca negocierile vor dura ceva timp, dar este vital sa existe un angajament timpuriu care sa garanteze ca agricultura britanica nu va fi in dezavantaj, a declarat presedintele Sindicatului National al Fermierilor.



Poti fi interesat si de